Trainingskamp RWF werpt zijn vruchten af

23 apr 2023 | RWF 1 Nieuws

Op 22 april stond de kampioen kraker Onstwedder Boys-RWF op het programma. Voor RWF was het belangrijk om de zege mee te nemen naar Sportpark De Boskdobbe om weer de volledige aansluiting te vinden in de kampioensrace. RWF reisde met een goed gevoel richting Onstwedde af. De laatste 4 duels werden allemaal gewonnen en dat ook nog zonder tegengoals. Dit in combinatie met het trainingskamp dat RWF heeft afgewerkt op Ameland gaf de manschappen van Jan Haan extra zelfvertrouwen.

Eerste helft

De start van de wedstrijd is van beide kanten slordig. Onstwedder Boys speelde veelvuldig de lange bal en RWF was onnauwkeurig in de passing. Na ongeveer 10e minuten had Onstwedder Boys toch de voorsprong te pakken. Een goed genomen corner belandde op het hoofd van Sven Jaegers. De achterstand voor RWF was een feit; 1-0.

Verder gebeurde er in de eerste helft weinig. RWF had het overwicht, maar wist dit overwicht niet in kansen om te zetten. Hiervoor lag het tempo te laag. Dit had mede te maken door het matige veld dat er op Sportpark De Boskamp lag.

Tweede helft

In de tweede helft had RWF hun speelstijl iets aangepast. Dit resulteerde erin dat het overwicht op het veld om werd gezet in kansen. De eerste echt grote kans in de 63e minuut was dan ook direct de 1-1. Na een goede actie van Daan de Boer werd er op de penaltystip Xander Wagenaar gevonden die op zijn beurt voor een leeg goal de bal kon binnen tikken. Deze goal was voor Xander Wagenaar een mooie mijlpaal, namelijk zijn eerste ster (25 competitie doelpunten). Xander, gefeliciteerd!

De 1-1  viel voor RWF precies op het goede moment. Het geloof groeide en Onstwedder Boys leek het even kwijt te zijn. De resulteerde in de 65e minuut dan ook in de 1-2. Nu was het Hielke van der Meulen die met een prachtige slalom Xander Wagenaar op zijn wenken bediende. Wederom voor een leeg goal kon Xander Wagenaar voor zijn 14e competitietreffer tekenen.

Onstwedder Boys moest nu gaan reageren. De lange bal bleef het recept om tot kansen te komen. Helaas voor hen blijkt RWF een zeer lastige ploeg om goals tegen te maken. De verdediging staat als zo vaak als een huis. De momenten dat Onstwedder Boys gevaarlijk werd was enkel uit de standaardsituaties. Onder andere Gerko Scheper wist in de 85e minuut bijna het net te vinden uit een corner. Gelukkig voor de mannen van Jan Haan en de vele meegereisde supporters ging deze bal voorlangs.

Voor RWF was het zaak om het doel schoon te houden en de tijd vol te maken in de slotfase van de wedstrijd. Onstwedder Boys zat hier natuurlijk niet op te wachten, maar dit hoort nou eenmaal bij het voetbal. Het eerste uur van de wedstrijd waren de rollen omgedraaid en had Onstwedder Boys ook niet moeite gedaan om de bal snel weer in het veld te brengen bij een ingooi of een doeltrap. Dit deed RWF dus ook niet. Door slim provocerend gedrag verloren een aantal spelers van Onstwedder Boys hun geduld en maakten ze onnodige overtredingen. Dit leverde uiteindelijk RWF veel tijd op, maar de corners en vrije trappen rondom de zestien meter bleven gevaarlijk. Totdat in de absolute slotfase Hielke van der Meulen met een bekeken schuiver de wedstrijd op slot gooide. De jonge linksback had nog niet genoeg gerend in deze wedstrijd en besloot een sprint in te zetten van 60 meter om Onstwedder Boys de genadeklap te geven; 1-3.

Alle spelers, stafleden en supporters uit Frieschepalen konden hun geluk niet op. Zelfs de bank kwam in het veld om het feest mee te vieren. Dit vond de uitstekend fluitende scheidsrechter natuurlijk niet goed en dit resulteerde in een gele kaart voor trainer Jan Haan. Hierna moesten nog enkele minuten gespeeld worden. Hierin gebeurde niet veel en de drie punten konden meegenomen worden naar het o zo mooie Frieschepalen!

Met deze zege gaat RWF weer aan kop in de competitie. Met nog vier wedstrijden te spelen komt het eind van de competitie erg dichtbij. Volgende week is Assen, de nummer 3 van de competitie, de eerstvolgende tegenstander. Tot slot willen wij weer alle meegereisde supporters bedanken. Het is fantastisch om jullie week in week uit te zien!

Tot volgende week op Sportpark De Boskdobbe om 14:30 uur.

Eén team. Eén taak.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma