Regioteam Rottevalle speelt tegen FC Dordrecht

1 aug 2017 | Algemeen Nieuws

ROTTEVALLE – Donderdagavond 3 augustus ontvangt het regioteam Rottevalle op sportpark ‘It Hagehiem’ het in de Jupiler league uitkomende FC Dordrecht.

De Zuid-Hollanders zijn niet zo vaak in de regio te bewonderen en daarom is het mooi dat ze dit keer naar Friesland komen om zich in Rottevalle voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen. FC Dordrecht is namelijk een club die kan bogen op een rijke historie. In de beginjaren speelden René v/d Gijp en Michel Valke er in de jeugd en  In de jaren tachtig droegen onder andere Niels Overweg, Epi Drost en Gerrie Mühren het shirt van de ‘Schapekoppen’ (de bijnaam van de Dordtenaren gebaseerd op het stadswapen). Het was een bloeiperiode voor de Dordtenaren, toen DS’79 geheten.  Voor wie het niet meer weet, zelfs  Johan Cruijff speelde driemaal in het shirt van DS’79 . Dat alles in januari 1981: Op Stamford Bridge tegen Chelsea (4-2), thuis tegen Ajax (2-1) en in België tegen Charleroi (1-7).

Bekende trainers van FC Dordrecht waren: Elek Schwartz, Piet de Visser, Gert Kruys (o.a  bekend van SC Cambuur)  en natuurlijk Simon Kistenmaker. En nog een paar boegbeelden van FC Dordrecht: Frans Derks (ex-scheidsrechter, voorzitter in de jaren negentig van de vorige eeuw) en Marco Boogers (voetballer en  daarna technisch manager). FC Dordrecht kwam in totaal zes seizoenen in de eredivisie uit, de laatste keer in het seizoen 2014-2015. Onder leiding van de huidige trainer Gerard de Nooijer (oud-speler van Sparta , SC Heerenveen, Feyenoord en FC Dordrecht) hoopt de ploeg van de Krommendijk in Dordrecht op nieuwe successen. Het heeft zich aardig op de transfermarkt geweerd (komst van onder andere Mahmudov van Telstar en de Belgische jeugdinternational Kino Delorge van RKC Genk.

Kortom FC Dordrecht heeft een selectie die mee moet gaan doen om de prijzen. Het Regioteam Rottevalle bestaat uit selectiespelers van Rottevalle, ’t Fean’58, ONT, Drachten, Surhuisterveen en RWF. Zij gaan onder leiding van Willem Weening en Okke v/d Kamp  er een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Regioteam Rottevalle-FC Dordrecht Sportpark It Hagehiem, Efterwei 20 Rottevalle. Aanvang: 19.00 uur. Entree: 5,00 euro. Kinderen t/m 14 jaar gratis. Na afloop Muziek van DJ Repke. Het regioteam is samengesteld uit spelers van de volgende verenigingen:

RWF: Eric Jan van Wijk en Ralph Wagenaar.
ONT: Otto Kooi, DIon Smits, Hendrik Mulder en Joeke de Vries.
‘t Fean’58 : Willem van Kammen, Erwin Tabak en Jelmer van der Meer (keeper).
Surhuisterveen: Joerie Feenstra en Bart Cazemier.
Drachten: Dennis Hardenbol en Renee Mellema.
Rottevalle: Jorrit Schra, Bennie van der Molen, Robert de Jong (keeper), Fokko van der Veer, Erwin de Wind en Martin Nicolai.

Delen: