RWF laat zijn tanden zien en neemt de drie punten mee uit Wijnjewoude.

2 dec 2018 | Algemeen Nieuws

Na het tegenvallende spel en resultaat van vorige week stond er voor deze zaterdag een heuse derby tegen ODV op het programma. Waar vorige week stroop onder de schoenen van de heren van RWF1 leek te zitten was dit nu wel even iets anders. De verassende nr. twee van de ranglijst werd vanaf minuut 1 bij de keel gepakt en de heren van Jan Haan lieten ondanks een zware eindfase van de wedstrijd niet meer los met drie punten als dan verdiend gevolg.

Zoals beschreven startte RWF de wedstrijd lekker fel en gedreven, er werd hoog druk gezet en hiermee werd ODV lichtelijk overrompelt zo leek het want het lukte ze niet om onder de druk van heren van Jan Haan uit te voetballen. In de 13e minuut was daar dan ook de eerste kans voor RWF echter ging de vrije trap van Eric Jan van Wijk rakelings over de goal. In de 19e minuut volgde er wederom een dikke kans echter raakte de inzet van Tycho Roersma de deklat tot teleurstelling van de Red and White stand die onder aanvoering van een ietwat dikke 40er de ploeg weer onvoorwaardelijk steunde. RWF bleef goed voetballen en gaven door er “kort” op te zitten ODV geen kans om in de wedstrijd te komen helaas was de eindpass niet altijd even secuur waardoor er een fase van veel balbezit en druk op de goal van ODV kwam zonder echt kansen te creëren. In de 30e minuut was dit wel even anders er werd door een ODV verdediger overduidelijk hands gemaakt, maar de zeer warrige arbiter van dienst H. Zwart stond helaas nog uit te puffen aan de verkeerde kant van het veld waardoor hij RWF een loepzuivere penalty ontnam. Hier leek de keeper van ODV het ook mee eens en die besloot RWF dan alsnog gerechtigheid te geven want na een scrimmage voor de goal pakt hij de makkelijk houdbare bal niet klem waardoor het voor Tycho Roersma een koud kunstje was om de 0-1 binnen te tikken tot grote blijdschap bij de Red and White stand. Rwf bleef goed voetballen maar het was ODV die de kans op de gelijkmaker kreeg ,na defensief geklungel was de voorzet voor keeper Weening te machtig om klem te pakken waardoor hij de bal al stompend op een ODV speler zijn hoofd deed belanden die vervolgens de bal keurig binnenkopte, gelukkig voor RWF stond hij buitenspel waardoor de gelijkmaker geannuleerd werd. Hierna leek Tycho Roersma op weg te kunnen naar de 0-2 echter toen hij zijn directe tegenstander gepasseerd was werd hij van achteren vol onderuit geschoffeld de arbiter gaf voordeel wat enigszins te begrijpen was maar dat deze verdediger nadien niet minstens een gele kaart kreeg was zacht gezegd vreemd te noemen. Toen de scheids drie maal op zijn fluit gefloten had ten teken van rust besloot ondergetekende dhr ook maar te vragen of hem niets ontschoten was, de arbiter toonde tot verbazing van velen de gele kaart aan ondergetekende met een dreigement erbij dat hij maar oppassen moest. Dat de scheids met dit kolderieke moment bij velen op de lachspieren werkte mag duidelijk zijn en meteen was er ook een goed gespreksonderwerp voor tijdens de heerlijke hertog jan die ze in Wijnjewoude in net iets te kleine glaasjes tappen naar mijn mening, echter is het de vraag natuurlijk of dit aan de glazen ligt of aan de dorstigheid van het moment.

Na rust

ODV had enkele wissels gedaan wat gezien het spelbeeld te begrijpen was, echter was het RWF wat weer prima uit de startblokken kwam. Zo werd de constant dreigende Tycho Roersma bediend waarna hij de bal op prachtig op doel schoot echter wist de ODV keeper de bal knap onder de lat weg te ranselen. Dit laatste lukte de keeper enkele minuten later niet, uit een prachtig aangesneden vrije trap kopte aanvoerder Jan Sikko Veenema de bal snoeihard tegen de touwen 0-2 wat op basis van het spelbeeld meer dan verdiend was. Hierna leek ODV wakker geschud en begon het langzaam maar zeker meer in de wedstrijd te komen met enkele kansen als gevolg . Zo werd een inzet uit een corner

door Jesper Veenma van de lijn gehaald en wist Jan Sikko Veenema een gevaarlijke situatie voor de goal van keeper Weening te voorkomen door de ODV aanvaller met een prachtige sliding te blokkeren. In de 65e minuut was er dan toch de aansluitingstreffer voor ODV waar RWF de bal niet uit de doelmond te kreeg waarna een ODV speler de bal onverbiddelijk in de goal schoot 1-2. Het was RWF wat hierna weer wakker leek en enkele beste kansen kreeg, zo mikte Tycho net als eerder in de wedstrijd de inzet over de keeper maar wist laatstgenoemde weer knap redding te brengen en had even hiervoor Eric Jan een kopbal in kansrijke positie naast de ODV goal doen belanden. Hierna was het weer de beurt aan ODV met de kans op de gelijkmaker echter schoot Simon Rozema de bal richting de Biskop in plaats van in de goal tot opluchting van een ieder met een rood wit hart. Hierna besloot de arbiter van dienst dat hij toch graag de gelijkmaker wou zien en floot uit het niets op zijn fluit, penalty voor ODV aldus de beste man. Hier kon niemand wat van begrijpen want als er al een overtreding plaats had gevonden dan was dit toch echt buiten de 16 meter. Maargoed de beste man besloot dus anders en dit leverde een heldenrol voor keeper Weening op want hij was het die de bal fenomenaal uit de hoek tikte met een luid gejuich als gevolg. RWF kreeg in de 88e minuut nog een dot van een kans op de 1-3 uit een voorzet van Wieger Bosma was het Tycho Roersma die de bal met de hak in de goal probeerde te krijgen echter bleef de bal helaas op de lijn liggen waardoor ODV ternauwernood de situatie kon redden. Hierna volgden er ondanks toenemende druk van ODV geen kansen meer en mochten de mannen van Jan Haan met de handen in de lucht toen de arbiter voor het einde van de wedstrijd floot.

Conclusie:

De mannen van Jan Haan hebben zichzelf knap gerevancheerd op de uitglijder van een week eerder, met hoog druk en de posities bij omschakelmomenten goed bezet werd ODV een uur lang uit de wedstrijd gehouden. Dat deze manier van spelen ervoor zorgde dat energie op het eind van de wedstrijd op was met als gevolg een gevaarlijk ODV is vanzelfsprekend te noemen. Maar desondanks zijn de punten meer dan verdiend binnen gehaald en mogen de mannen van ons vlaggenschip trots zijn op deze prestatie. Nu het weekend even genieten en dan vanaf dinsdag weer de kop ervoor want as zaterdag staat Boerakker thuis op het programma wat een tegenstander is die zeker niet onderschat mag worden. Maar als vanaf minuut 1 de wedstrijdinstelling zoals gisteren aanwezig is heeft de Red and White stand er alle vertrouwen in !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een pittig potje aldus dhr  Jan Baron

Delen op social media