Coach van het jaar bokaal

21 mei 2019 | Algemeen Nieuws

Het einde van het eredivisie seizoen betekend ook het einde van onze club competitie in Coach van het Jaar. Het was een enerverend en bovenal spannend seizoen. Met kop en schouders stak Hans Kroes met zijn Blacksocks 1 er bovenuit, met 1568 punten en 108 meer als de nummer twee is hij de terechte kampioen, van harte gefeliciteerd!

Achter Hans verwikkelden een aantal coaches zich in een hevig gevecht om de titel ”best of the rest”. De gevestigde namen als Forza Jeljer, FC de Bot en FC Friese Freddy waren verwikkeld in een hevige strijd. Uiteindelijk bleek in de laatste ronden Jeljer Marinus aan het langste eind te trekken, hij zette met een aantal tactisch zeer sterke wissels zijn belagers buitenspel en werd zodoende tweede op de ranglijst. Vooral Berend Jongsma en zijn fc de Bot is gedompeld in diepe rauw, velen van jullie zullen weten dat Marinus en Jongsma al jarenlang onderlinge coach van het jaar – aartsrivalen zijn. En dat hier meer dan alleen prestige op het spel staat. 
 
Gaan we verder naar beneden op de ranglijst zien we toch een aantal bijzondere klasseringen. namen als FC Lobster County, FC Robert Verbree en FC Hilbert Jongsma wisten de afgelopen jaren zich vaak te melden in de top, dit jaar is dit echter anders en zullen deze potentiële top coaches zich achter de oren moet gaan krabben om er volgend seizoen weer klaar voor te zijn. 
 
Maar wat de schrijver van dit artikel echt het meest verbaast is de staart van de ranglijst. Coach van het Jaar legende Lucas van Duinen draagt dit seizoen de rode lantaarn, waar zijn de hoogtij dagen van hem gebleven? Ook FC Theo Verbeek doet het niet veel beter, al moet gezegd worden dat hij beginnend coach is en nog veel moet leren. Ook zijn selectiebeleid roept vraagtekens op. 
 
Wat er verder nog opviel dit seizoen is dat FC de Godenzonen van coach Johannes Veenema opeens verdwenen was uit de competitie, ook hij was jarenlang verzekerd van een top vijf klassering. Wat de reden hiervan is, is bij de commissie onbekend. Wij vragen ons af of Veenema volgend jaar weer terug keert, wij hopen dit uiteraard wel. 
 
Aanstaande zaterdag zal na afloop van RWF 1 – OKVC 1 de uitreiking zijn van de coach van het jaar bokaal, in de kantine. Waar Berend Jongsma voorafgaand het Friese volkslied ten gehore zal brengen!
 
Iedereen bedankt voor de geweldige competitie dit seizoen, en tot volgend seizoen in de s.v. RWF subleague ! 
Delen: