Collectief falen zorgt voor verlies RWF in Harkema.

1 dec 2019 | Algemeen Nieuws

Een mooi affiche werd een ware domper voor de weer massaal toegestroomde rwf-ers in Harkema.

RWF startte slap en verloor alle duels om de tweede bal wat resulteerde in een sterke openingsfase van Harkema. Dat het in de passing ook niet goed was bleek rond de 10e minuut een rwf verdediger besloot de bal bij de tegenstander in te leveren die vervolgens met een splijtende pass een medespeler voor de keeper zette 1-0 voor Harkema. Wie gedacht had dat de heren van RWF1 nu wel bij de les zouden zijn kwam bedrogen uit. RWF werd compleet overlopen door de sterke harrekietten en het leek alsof er een jeugdelftal naar Harkema was gestuurd zo slap werden de duels aangegaan of beter gezegd niet aangegaan. In het vervolg van de eerste helft zorgde dit voor een schiettent voor de goal bij Jacob jan Weening. In de 14e minuut pakte laatstgenoemde een knap schot, en in de 15e minuut werd een goal van Harkema afgekeurd, in de 22e minuut pakt wederom Jacob Jan een knap schot uit de 2e lijn en in de 36 minuut krijgt Harkema een open doelkans echter wordt deze over het doel geschoten. Uw rapporteur kan nog wel even doorgaan met het beschrijven van de gemiste kansen van de grean gielen echter is het beeld van de eerste helft u nu vast wel duidelijk. Een bedroevend slecht rwf en tegenstander die wel raad weet met deze makke lammetjes. In de 42e minuut krijgt rwf de kans om tegen de verhouding in de 1-1 te maken echter word deze kopbal knap gepakt door de harkemaster keeper waardoor de rust met 1-0 word ingegaan.
Waar de supporters tijdens het bakje leut hoopten op een RWF wat zichzelf wou revancheren liep dit vandaag helaas even anders. Er werd vrolijk doorgegaan waar we de eerste helft waren gebleven. Zo was er in de 46e minuut een dot van een kans voor de harkemaster echter belande de bal uit een scrimmage via de binnenkant paal weer in het veld. In de 52e minuut is het weer raak tot 2 maal toe weet Jacob jan knap redding te brengen in een 1 op 1 situatie waardoor we ondanks het bedroevende spel op een resultaat mochten blijven hopen. Echter bleek dit laatste een ijdele hoop te zijn. De rest van de wedstrijd bleef Rwf de mindere partij en kreeg het een lesje mannelijk voetbal van de harkemasters. Doordat laatstgenoemde niet scherp in de afwerking bleef eindigde het duel in 0-1. En de wijze waarop (in de 88e minuut) de technische staf in hun jas weg kroop zei alles. Het was vandaag een verloren wedstrijd voordat de wedstrijd ook maar begonnen was. De complimenten gaan uit naar de ingevallen jo19 speler Dyon vd Meulen die in 15 minuten meer duels is aangegaan dan de rest team in de gehele wedstrijd, dit biedt weer hoop voor de toekomst.

Conclusie:

Rwf is de koppositie kwijt, en dit is gezien de geleverde teamprestatie van afgelopen zaterdag meer dan terecht. Het was mannen tegen jongens vandaag en ook tactisch heeft het weleens beter gestaan. Ondanks dit blijft de Red and White stand uiteraard positief over het verloop van het seizoen. Talent is er genoeg aanwezig echter mag hier ook best een portie mannelijkheid op z’n tijd aan gekoppeld worden als het voetballend niet loopt. Aan Jan Haan en zijn staf om de koppies weer scherp te krijgen komende week zodat we zaterdag misschien weer een keer ouderwets genieten mogen van onze rood witte helden!

Delen: