Collectief RWF zegeviert in en tegen Rijperkerk

14 apr 2024 | RWF 1 Nieuws

Met een behoorlijk gehavende selectie reisde RWF zaterdagmiddag af naar Rijperkerk. Gezien de eerdere ontmoeting werd afgewerkt in Frieschepalen werd er vanmiddag gevoetbald op sportpark it Protternest. Ten opzichte van vorige week moest ook Daan de Boer helaas verstek laten gaan wegens een blessure. Zijn plek op het middenveld werd ingevuld door JO-19 speler Jenno Brink, die zijn basisdebuut in het eerste elftal mocht maken. Hij deed dit zeer verdienstelijk.

En hij was niet de enige die een voldoende haalde deze middag. Behoudens de eerste tien minuten was RWF de bovenliggende partij. In de beginfase mocht Rijperkerk nog een tweetal vrije trappen nemen op posities rond de zestien, echter dit leverde geen groot gevaar op.

Hierna nam RWF het initiatief en nam het ook snel de leiding. Na een verkeerde ingooi aan Rijperkerk kant belande de bal ver op de RWF helft bij Xander Wagenaar. Hij transporteerde de bal razendsnel naar de inmiddels sprintende Mika Jansma, die oog in oog met de keeper kwam en hem het nakijken gaf door knap binnen te schieten. Vlak na de 0-1 werd de score verdubbeld, RWF kreeg halverwege de vijandige helft een vrije trap te nemen. De bal werd gevaarlijk voor het doel gebracht en door Jesper Veenma teruggebracht en binnen getikt door de benen van de keeper. Toen de bal echter al in het net lag en het doelpunt was goedgekeurd ging de vlag omhoog. De Rijperkerk grensrechter had als enige op het sportpark een buitenspel situatie waargenomen, na overleg tussen hem en de scheidsrechter werd dit geldige doelpunt alsnog afgekeurd.

RWF liet zich niet kennen en deed er nog een schepje bovenop. Tot aan de rust kreeg het nog enkele mogelijkheden, Wouter Donker was erg dichtbij een treffer met een pegel van afstand. Van groot gevaar van Rijperkerk kant was geen sprake.

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde. Voetballend was het niveau niet hoog, maar duels werden veelal gewonnen door RWF spelers. Eenmaal moest keeper Rob de Wal redding brengen, in de korte hoek pareerde hij een schot.
De tweede helft kabbelde voort en RWF kreeg logischerwijs meer en meer ruimte gezien Rijperkerk iets probeerde te forceren. In de 75e minuut gooide Wouter Donker de wedstrijd in het slot. Hij werd weggestuurd achter de Rijperkerk verdediging en werkte de bal koelbloedig binnen.

In het laatste kwartier probeerde Rijperkerk nog het een en ander terug te doen, maar RWF had de zaakjes organisatorisch dusdanig goed voor elkaar dat er geen groot gevaar meer kwam. Na 93 minuten vond de leidsman het wel goed geweest en beëindigde hij de wedstrijd.

Een uitstekende overwinning voor RWF. De ploeg van trainer Jan Mulder voetbalde en presteerde vanmiddag als collectief, was erg effectief in de afwerking en gaf vrijwel niks weg. Met nog vijf wedstrijden te gaan geeft dit de burger moed. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen SC Franeker zal er echter weer minimaal uit hetzelfde vaatje getapt moeten worden wil RWF de punten op eigen bodem houden.

Supporters bedankt voor jullie komst en aanmoediging, en tot volgende week op de Boskdobbe!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma