Dames sv RWF oefenen thuis tegen sc Kootstertille.

31 aug 2020 | Algemeen Nieuws

Ik loop op het verzorgde complex  van onze mooie club. De dames voetballen een oefenwedstrijd tegen Sc Kootstertille.

Wat voelt het weer goed om hier te zijn na een periode van afwezigheid door de uitbraak van het  coronavirus. Mijn gedachten dwalen af naar een gesprek wat ik  een poos geleden had met een dame van ons damesteam. Dit is haar tweede seizoen als lid van onze club en ze sprak haar waardering uit. ” Wat is het toch super dat vrijwilligers t leuk vinden om onze wedstrijden mogelijk te maken. Scheidsrechters bieden zich aan om te fluiten en het draaien van een bardienst lijkt ook geen probleem. Dit is te merken aan de gezellige sfeer die wordt gecreëerd door naast het verkopen van een drankje ook een hapje aan te bieden. Is dat niet geweldig, ik voel me hier gezien en gehoord “.

Ik bedenk me dat ik deze mening met haar deel. Ik ben al jaren betrokken bij deze club een periode wat minder maar nu weer volop.

Ik geniet van de mensen die ik hier tegenkom. Veel vrijwilligers zetten zich  in voor deze club. Zij zijn het cement. Als ze er allemaal ineens mee op zouden houden valt de club uit elkaar. Er is geen enkele club die zonder deze vrijwilligers kan blijven bestaan. Deze mensen vinden het fijn om iets voor een ander te doen. Het zorgt voor verbinding. De vrijwilligers die actief zijn verrichten de meest uiteenlopende taken. Bestuursleden, kantinemedewerkers, scheidsrechters , trainers en coaches, onderhoud van de accommodatie, materiaalbeheer, commissieleden en ledenadministratie. Binnen de club is er oog voor duurzaamheid. De club bied jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, training geven en fluiten, en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Dit is het bewijs van voldoende bestuurscapaciteit want zonder goed bestuur gebeurt er niets. De afgelopen tijd lag er een extra druk op t  bestuur. Achter de schermen vroegen  zij zich af  wat te doen met lidmaatschappen,betalingen vergaderingen en aansprakelijkheid. En nu de voetbalactiviteiten weer op mogen starten worden er maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden .

Ik ben trots op onze club en ben er van overtuigd dat we op een zo goed en  positief mogelijk solidaire wijze door deze onzekere tijd heen zullen komen.

Nog even over de wedstrijd. Het was een wedstrijd met veel voetbalplezier wat resulteerde in een mooie overwinning.

Renskje van der Meulen

Delen op social media