Drie punten voor RWF in Augustinusga.

18 nov 2018 | Algemeen Nieuws

Op de dag dat heel Nederland verdeeld is over het feit dat de knecht van sinterklaas een donkere huidskleur heeft, werd er in Augustinusga gelukkig gewoon gevoetbald. En bij vlagen ging dat best aardig.

Het was gistermiddag RWF dat vanaf het begin het initiatief nam in deze wedstrijd. In minuut vier verscheen Wieger Baron voor de keeper na een mooie dieptepass van Haaye Postma, helaas was de inzet van Baron een prooi voor de keeper. RWF had in de openingsfase van deze wedstrijd de regie en ASC had veel moeite met de vleugels van RWF, ook vanuit het middenveld werd er voor het nodige aanvallende impuls gezorgd. In de achtste minuut kreeg Tygo Roersma de bal niet onder na controle na mooi voorbereidend werk van Hayco van Veen, deze voorzet had een beter lot verdiend.

In het vervolg leek RWF te controleren en geduldig te wachten op de openingstreffer. Dat deze vervolgens achter de naam van ASC kwam, was voor vrijwel iedereen een verassing. In minuut 19 beland de bal pardoes voor de voeten van de ASC spits, die de bal keurig langs keeper Jakob Jan Weening tikt.
RWF was het even kwijt en moest zich weer oprichten na deze domper. Gelukkig was het Wieger Baron die in de 26e minuut een inslingerende voorzet van Tygo Roersma wist te controleren en keurig wist af te ronden. Vanaf de vijf meter lijn passeerde hij de ASC keeper.

Een morele opsteker voor RWF, dat in het vervolg van de eerste helft bij vlagen prima voetbal liet zien, en met regelmaat dreigent was. Helaas stond het vizier niet op scherp, de kansen om voor rust afstand te nemen waren er zeker. ASC had verder weinig in te brengen en probeerde er een fysieke strijd van te maken, om zodoende RWF van hun spel af te brengen.

Na het nuttigen van een bakje thee gingen de supporters er eens goed voor zitten. Het begin van de tweede helft was echter zeer slordig. RWF vergat te voetballen en ging zonder echt kansen te creëren mee in het spel van ASC, het was slordig en duels werden er verloren. Er moet wel gezegd worden dat de verdediging van RWF in deze fase wel goed stand wist te houden. Het centrum met Jan Sikko Veenema en Willem Boelens stond goed, en ook de backs Cornelis Veenema en Rene Haarsma vervulden hun verdedigende taken uitstekend.

Het scorebord tikte inmiddels de 70e minuut aan toen RWF zich middels een corner weer kon melden in het vijandelijke strafschopgebied. Vanaf rechts werd de bal voorgebracht richting Wieger Baron, die de bal op miraculeuze wijze via de paal en een ASC speler in het doel zag verdwijnen. Een bevrijding voor RWF, die dit gelukkige doelpunt nodig had. De mannen van trainer Jan Haan leken bevrijd en met het inbrengen van de herstelde Erik Jan van Wijk werd ASC behoorlijk onder druk gezet. Het was dan ook van Wijk die in de 78e minuut op links twee ASCers op prachtige wijze wist te passeren en de bal wist af te leveren bij Tygo Roersma. Hij wist de bal keurig en koel af te ronden, de 3-1 was om van te smullen.

Even leek het in de 82e minuut nog spannend te worden. De scheidsrechter zag een overtreding van keeper Jakob Jan Weening en de bal ging op de stip. Dit buitenkansje werd benut. Een benauwde eindfase lag in het verschiet, maar in de 85e minuut maakte RWF aan alle onzekerheid een einde. Waar Tygo Roersma eerst nog faalde oog in oog met de keeper werd de bal opnieuw ingebracht door Wieger Bosma. De inmiddels ingevallen Jelmer Donker pegelde deze voorzet op mooie wijze in het kruis. De wedstrijd zat op slot. Maar er werd niet afgefloten voordat Erik Jan van Wijk nogmaals van zich liet gelden, in de laatste minuut beloonde hij zijn ijzersterke invalbeurt met een mooi doelpunt vanaf de rand 16 meter.

Zodoende gingen de drie punten dik verdiend mee naar Frieschepalen. Een mooie teamprestatie met bij vlagen goed voetbal. Wanneer het vizier iets meer op scherp had gestaan, had de score veel hoger kunnen oplopen. Maar geen RWFer die daar om maalde, de drie punten werden gevierd in de kantine op de Boskdobbe met bier en gehaktballen. Volgende week wacht FC LEO, op bezoek in Frieschepalen. Aanvang: 14:30 uur, graag oant sjen!

Delen op social media