Effectief RWF haalt uit in Wildervank

sep 25, 2022 | RWF 1 Nieuws

Na weken van voorbereiding en bekervoetbal was het dan eindelijk zover, RWF 1 mocht beginnen in de voor hen vrij onbekende vierde klasse D. Een uitwedstrijd in en tegen Wildervank stond op het programma. Rond 12:30 uur verzamelden de manschappen van trainer Jan Haan zich op de Boskdobbe, om na de bespreking koers te zetten richting het Groningse land. Voor het vervoer hebben RWF 1 en Bosklopper verhuur uit Doezum dit seizoen de handen in een geslagen, in twee van hun prachtige busjes zullen de spelers en staf dit seizoen de vele kilometers afleggen naar tegenstanders uit de provincies Groningen en Drenthe.

Het was klokslag 15:00 uur toen scheidsrechter Leenknegt het signaal gaf om de wedstrijd te starten. RWF trof een uitermate fel en fanatiek spelend Wildervank, er werd veel energie in de wedstrijd gelegd. Om tot een goed resultaat te komen ben je dan genoodzaakt om hier in mee te gaan, en na een onwennig begin kreeg RWF dit voor elkaar. In de tiende minuut van de wedstrijd was het al tijd voor het hoogtepunt van deze middag. Xander Wagenaar kreeg de bal op het middenveld aangespeeld en zag dat de Wildervank keeper iets te ver voor zijn doel bivakkeerde, zonder lang na te denken werd de bal door Wagenaar met een prachtige boog het doel in gestuurd. Een werkelijk prachtig kunststukje van zo’n 35 meter afstand. Een welkome voorsprong voor RWF, dat het in de beginfase zo lastig had.

Wildervank leek wat geschrokken van deze vroege achterstand en leverde in de twaalfde minuut de bal zomaar in bij wederom Xander Wagenaar, zijn inzet belandde dit maal helaas net aan de verkeerde kant van de paal. In de vijftiende minuut was het weer de beurt aan RWF, een hoge bal van middenvelder Daan de Boer belandt bij spits Jacob Veenema. Laatstgenoemde controleerde bal, gebruikte zijn lichaam goed en kwam zo oog in oog met de keeper, de bal werd door Veenema vakbekwaam in de rechterhoek gestuurd.  Een comfortabele voorsprong voor de in het zwart spelende RWF’ers.

In het vervolg van de wedstrijd controleerde RWF. Wel moest het toestaan dat Wildervank een vrije trap kreeg welke de zestien meter in geslingerd werd. De bal werd door een Wildervank speler gekopt, echter belandde deze naast het doel. Tot vlak voor rust gebeurde er tot zover weinig,  maar in minuut 44 was het alsnog raak.  Xander Wagenaar ontving aan de rand van de zestien meter de bal en produceerde een schot welke vrij gemakkelijk op leek te rapen voor de keeper, echter verslikte deze zich behoorlijk in de bal en glipte deze door de vingers en over de doellijn. Een riante voorsprong voor RWF na het eerste bedrijf.

Na de rust was het al snel weer de beurt aan RWF. Hielke van der Meulen zette Xander Wagenaar met een knappe voorzet vrij voor de keeper. Dat niet alles van Wagenaar deze middag in goud zou veranderen werd vervolgens duidelijk. Zijn eerste inzet werd knap gepareerd door de keeper, maar de rebound leek toch een vrij gemakkelijke inschuiver te zijn. Niets bleek minder waar, de bal werd met veel vaart hoog over het vijandige doel gestuurd. Mocht u de bal gezien hebben ergens tussen Wildervank en Veendam, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de vereniging.

Het begin van de tweede helft leek verder veel op de eerste, Wildervank trok de registers weer goed open en RWF ging hier in mee. In de 53e minuut kreeg Wildervank een prima kans, een van voorhoede spelers verscheen aan linkerkant voor keeper Otmar van der Toorn. Helaas voor de roodhemden werd deze bal net over het doel geschoten.

Het was wachten tot minuut 70 voor het vervolgens weer iets noemenswaardigs gebeurde. Over de rechterkant werd een aanval opgezet, Jacob Veenema werd weggestuurd en produceerde een alleraardigste voorzet. De ingevallen Mika Jansma probeerde deze met een volley het doel in het sturen, dit lukte niet en de afgeslagen bal kwam terecht bij Xander Wagenaar, welke met een mooie kapbeweging en daaropvolgend schot de bal keurig in de linkerhoek wist te schuiven. Een prachtige 0-4 voorsprong voor RWF, die hierna op zoek ging naar meer. Er werden nog een aantal kansen gecreëerd welke niet omgezet werden tot doelpunten.

In de 77e minuut was het wel weer raak, een vrije trap van Wieger Bosma belandde via het hoofd van Daan de Boer bij Mika Jansma. Laatstgenoemde maakte een kapbeweging en wist de bal hard binnen te schieten. Zes minuten later was het wederom Mika Jansma die het net wist te vinden, na een mooie lange bal van Xander Wagenaar werd de rappe RWF spits weggestuurd, omspeelde een Wildervank speler en schoot vanaf de rand zestien meter hard en zuiver binnen. In het vervolg wist Wildervank nog de eer te redden, vlak voor tijd werd na een scrimmage in de zestien meter de bal achter de RWF goalie gewerkt. Na precies 90 minuten vond de goed fluitende scheidsrechter Leenknegt het welletjes geweest en blies hij voor het einde van deze wedstrijd.

Een prachtige 1-6 overwinning en een goed begin van de competitie voor RWF 1. In bovenstaand verslag kwamen een aantal hoofdrolspelers vaker naar voren. Echter moet deze overwinning gezien worden als een van het collectief. Alle RWF spelers scoorden deze middag een voldoende, van de solide defensie en keeper, tot het creatieve middenveld en de rappe spitsen. En over het collectief gesproken: Als RWF 1 vonden wij het prachtig om te zien dat ook hier in Wildervank weer vele RWF supporters de moeite hadden genomen om ons te komen aanmoedigen. Dit wordt erg gewaardeerd en deze overwinning is dan ook een van ons allen.  Op naar volgende week zaterdag wanneer we BSVV mogen verwelkomen op de Boskdobbe.

En zoals sinds mensenheugenis al wordt geroepen, dus ook vandaag:

RWF gaat nooit verloren, knoop dat in uw oren! 

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma