Kootstertille en RWF geven elkaar weinig toe.

16 dec 2019 | Algemeen Nieuws

Op een winderig sportpark “De Tille” ging men er zaterdagmiddag eens goed voor zitten. Kootstertille en RWF zouden in een onderling duel uitmaken wie er als herfstkampioen betiteld mocht worden.

Om 14:30 uur was het leidsman T.R. Baar die de wedstrijd in gang zette. Een afwachtend begin volgde waar RWF enkele speldenprikjes weet af te geven. In het vervolg probeert Kootstertille het vooral via linksbuiten Gerbrand Waaksma, hij weet nog een schot uit de tweede lijn te produceren, de bal verdwijnt net over de lat.

In minuut 33 volgt er dan een moment waar nog lang over na gesproken werd. Het was Menno Waasdorp die veel te laat inkwam en Wieger Bosma vol op zijn bovenbeen wist te raken. Vrijwel iedereen verwachtte hierop het juiste antwoord van scheidsrechter Baar, namelijk een rode kaart. Echter tot verbazing van vele deed hij deze grove charge af met een gele kaart. Een absoluut verkeerde beslissing van deze scheidsrechter die wel erg veel moeite had om vanmiddag de wedstrijd in goede banen te leiden, met erg veel beslissingen die menig wenkbrauw deed fronsen.

Noodgedwongen bleven Wieger Bosma en Abe Spinder achter in de kleedkamer en waren de wissel mogelijkheden al na 45 minuten over voor Jan Haan. In het tweede bedrijf ontwikkelde zich een boeiend gevecht. Kootstertille dringt aan en weet in de zestigste minuut van dichtbij een enorme schietkans niet te benutten, keeper Weening pakt de bal. Het is een boeiend schouwspel tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onder doen. In minuut 72 is er een kleine schermutseling, waarbij de rechtsback van Kootstertille de bal tegen het hoofd van Jacob Veenema gooit, niet zo slim gezien hij al een gele kaart had en zodoende met een tweede gele en dus rood het veld moest gaan verlaten.

Bijna profiteert RWF direct van de overtal situatie, het is Janko Jagersma die de bal vanaf rechts voor trekt en Jacob Veenema mikt net over. In minuut 75 is het dan wel raak voor Kootstertille, het is Jouke Waaksma die vanaf een meter of 30 keihard uithaalt, via de keeper en de paal verdwijnt de bal in het net. Een enorme domper voor RWF die vandaag absoluut niet verliezen wil. In het vervolg gaat RWF dan vol op zoek naar de gelijkmaker, met verdediger Willem Boelens er bij als extra spits wordt er geprobeerd iets te forceren. Het is inmiddels al diep in blessuretijd als RWF nog eens mag aanleggen voor een vrije trap, halverwege de vijandige helft is het Jakob Jan Weening die de bal mag nemen. De bal die gedragen wordt door de wind valt in de zestien meter voor de voeten van Sietze Anne van der Velde, geen twijfel bij hem en via de onderkant van de lat gaat de bal erin. Een groot gejuich gaat er op uit de kelen van de vele meegereisde RWF supporters. Een uiteindelijk terechte uitslag van deze wedstrijd, tussen twee teams die waarschijnlijk nog tot ver in het seizoen bovenin de ranglijst te vinden zijn.

De conclusie is na vanmiddag dat RWF een geweldige eerste seizoenshelft heeft gedraaid, met als beloning de eerste periodetitel. Na de zepert bij Harkema Opeinde werd de rug gerecht. Door de waslijst met blessures is de winterstop nu wel meer dan welkom, wel werd duidelijk dat de kwaliteit van RWF ook absoluut in de breedte van de selectie zit. Zonder veel vaste krachten werd er gewonnen van Birdaard, doordeweeks in de beker werd zondag derdeklasser Trynwalden uitgeschakeld. En vanmiddag deed RWF niet onder voor het sterke Kootstertille. Een groot compliment voor de selectie, technische staf maar ook zeker voor diverse spelers uit onder de 19 die mochten debuteren deze eerste seizoenshelft.

Voor nu trekken wij ons even een maandje terug, via deze weg wenst uw reporter iedereen een hele mooie kerst en een goeie jaarwisseling toe

Delen: