Matig RWF incasseert nederlaag tegen Be Quick Dokkum

24 mrt 2024 | RWF 1 Nieuws

Wederom waren de belangen groot op deze herfstachtige dag in maart. RWF en Be Quick Dokkum mochten uit vechten wie wat meer ‘’lucht’’ zou krijgen op de ranglijst en wie zich meer zorgen moet gaan maken. Het laatste geldt na zaterdagmiddag helaas voor RWF.

Want waar RWF vorige week lang met goed voetbal mee kon met de koploper LAC Frisia, was het vanmiddag geen schim van zichzelf. Vanaf het beginsignaal was het slordig en gaf het Be Quick enkele mogelijkheden cadeau, de gasten hadden het vizier nog niet op scherp of keeper Rob de Wal stond in de weg. In het vervolg kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, dit betekende niet dat RWF beter ging voetballen, maar de tegenstander ging ook mee in de malaise. Dit resulteerde wel in enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, echter was ook RWF niet scherp in de afronding. Vlak voor rust hadden beide ploegen de kans om de score te openen, desondanks ging men met een 0-0 tussenstand pauzeren.

In de tweede helft was RWF voornemens om de gasten meer onder de druk te krijgen, echter lukte dit zelden. Het was Be Quick die goed startte en dit resulteerde al snel in weer een grote mogelijkheid waar de RWF goalie handelend moest optreden. In de 53e was het dan toch raak voor de gasten, een corner werd binnen geknikt.

In het vervolg trachtte RWF met enkele wissels nog het een en ander te forceren, echter zat het er vanmiddag niet in. Aan de andere kant kreeg Be Quick nog enkele mogelijkheden door de door RWF geboden ruimtes. Hier werd geen gebruik van gemaakt en zodoende kabbelde de wedstrijd naar het einde, Be Quick nam rustig de tijd, RWF probeerde wat maar slaagde er niet in om nog grote kansen te creëren. Zo kon Be Quick Dokkum drie erg belangrijke punten bijschrijven zonder vanmiddag een bovengemiddelde prestatie te leveren.

RWF mag zich na vanmiddag achter de oren gaan krabben, na een periode waar het spel zich ontwikkelde en er resultaten werden gehaald zakte het vanmiddag weer door de ondergrens. In de aankomende wedstrijden zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden en moeten er ook punten verzamelt worden wil RWF zich ook volgend seizoen derdeklasser noemen.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma