Oefenwedstrijd ONT – RWF eindigt in 1-1

feb 22, 2022 | Algemeen Nieuws, RWF 1 Nieuws

OPEINDE – De competitiewedstrijd ONT – Veenhuizen ging zaterdag niet door vanwege corona bij de Drenten. ONT oefende nu tegen RWF, koploper in de 4e klasse B (27 uit 9). In een partij met twee voetballende ploegen werd het uiteindelijk 1-1. ONT slaagde er dit keer niet in de gemiddelde score van 3,7 doelpunten per wedstrijd (24 gespeeld, 89 doelpunten voor) te behalen.

Met RWF ontmoette ONT een tegenstander met een hechte verdediging. In negen competitiewedstrijden werden maar vier tegendoelpunten geïncasseerd. Vooraf stelde de technische staf dat één of twee keer scoren voldoende was voor de winst omdat de eigen goal schoon werd gehouden. Dat blijkt ook wel uit de cijfers; in vijf van de negen competitiewedstrijden was er een ‘clean sheet’. Dus een mooie testcase of het veel scorende ONT een bres kon slaan in de verdediging van RWF.

RWF bleek een team dat in de 3e klasse niet zou misstaan. Het team van trainer Jan Haan wil voetballen, ook vanuit de verdediging. Waar ONT in de 3e klasse tegenstanders treft die, onder druk, de lange bal hanteren probeerde RWF het voetballend op te lossen. En dat doet ook ONT en zo kregen de toeschouwers een wedstrijd te zien met twee teams met dezelfde spelopvatting.

De wedstrijd was koud begonnen of RWF mikte de bal al op de ONT paal. En ook de volgende kans was voor de bezoekers. ONT doelman Hedzer Hoekstra voorkwam een doelpunt. Een beste kans was er snel daarna voor ONT. Michel Weisser ging een combinatie aan met Thomas Landman, de inzet van Weisser werd via de vingertoppen van RWF doelman Otmar van der Toorn een corner. De volgende kans was weer voor RWF. Door ingrijpen van de ONT verdediging kwam de RWF spits niet in scoringspositie. Een speler van ONT in zo’n scoringspositie bleef uit en toch werd het 1-0. Freerk Veenstra gaf de bal voor en via een RWF been belandde de bal met een fraaie boog in het RWF doel. Weisser had daarna de 2-0 op de schoen maar had niet de rust dat te doen. En een kopbal van Jurjen Veenstra werd van de lijn gehaald.

In het begin van de tweede helft waren de kansen vooral voor RWF. En dat leidde in 74e minuut tot de 1-1. Een kopbal uit een corner was ONT te machtig. Beide teams konden daarna niet meer echt een vuist maken. ONT kreeg nog één kansje. Uit een voorzet van Landman kon Noël Mulder de bal niet goed controleren en daarmee was de kans dan ook verkeken. Eindstand 1-1. Over de gehele wedstrijd gezien kreeg ONT wel de beste kansen, maar het vizier stond dit keer niet op scherp bij de voorwaartsen.

Zaterdag a.s. speelt ONT voor de competitie uit tegen Rijperkerk. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Bron: vvont.nl / Sjouke Walinga

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma