Remise in derby tussen RWF en ODV

27 okt 2019 | Algemeen Nieuws

Een mooi affiche vooraf op de Boskdobbe. RWF begon als koploper tegen het sterk geachte ODV, beide ploegen waren flink gehavend wat resulteerde in een meer rommelige dan goede wedstrijd.

De openingsfase van deze wedstrijd was gelijkopgaand, de kat werd uit de boom gekeken door beide teams. Toch was het RWF die in de derde minuut voor het eerst gevaarlijk werd. Vanaf links werd de bal voor geslingerd, echter wist Wieger Baron de bal niet tussen de palen te krijgen. Het antwoord van ODV liet niet lang op zich wachten, in de zesde minuut komt odv doormiddel van een van hun sterke aanvallers oog in oog met keeper Jacob Jan Weening, laatstgenoemde komt als winnaar uit deze strijd.

De eerste helft kabbelt vervolgens voort met toch nog twee noemenswaardige hoogtepunten. Na 15 minuten gespeeld te hebben mag Mark Jalvingh aanleggen, vanaf 25 meter, hij haalt verwoestend uit, helaas voor hem beland de bal via de onderkant van de lat weer uit het doel. ODV haalt opgelucht adem. Vlak voor rust laat ODV nog een keer van zich horen, een prachtige bal vanaf zeker 40 meter gaat over alles en iedereen heen maar beland tot opluchting van RWF bovenop de lat.

Nadat een ieder zich in de rust had voorzien van een warme of koude versnapering ontwikkelde zich een boeiende tweede helft. Beide ploegen doen in eerste instantie weinig voor elkaar onder, in de 55e minuut verschijnt een ODV aanvaller wederom oog in oog met keeper Weening, met een knappe redding blijft het doel schoon.

In de 62e minuut is er een corner voor RWF, Mark Jalvingh produceert een prima hoekschop die door de odv keeper los wordt gelaten, uit de hierop volgende scrimmage weet RWF niet te profiteren.

In het laatste deel van deze derby wordt ODV duidelijk sterker en dringt het behoorlijk aan. In de 67e minuut volgt er een enorme kans na gestuntel in de RWF defensie. Het odv vizier staat wederom niet op scherp.

Na 69 minuten te hebben gespeeld breekt Mika Jansma door op links, hij levert de bal af bij spits Abe Spinder, hij komt jammer genoeg een teenlengte tekort.

Ik het slot dringt ODV nog aan, echter staat de RWF defensie zoals het vaker behoorlijk goed. De wedstrijd eindigde dan ook zoals deze begon. RWF en ODV geven zoals vaker in onderlinge ontmoetingen elkaar weinig toe, zo ook niet vanmiddag.

Na afloop werd er nog flink nagepraat en getafeld in de kantine. Vooral de prestatie van keeper Jacob Jan Weening werd vaak genoemd. Door personele problemen moest hij noodgedwongen zijn keeperhandschoenen weer aantrekken. Hij nam deze verantwoordelijkheid en leverde vanmiddag een top prestatie door een erg goede wedstrijd te keepen, hij kreeg de bloemen voor man of te match!

Door de vele blessures was de bank van RWF vanmiddag bezet met jeugdig talent. Berend Jongsma, Mika Jansma en Jens Baron. De laatstgenoemde twee zijn spelers uit de JO 19_1 en vielen verdienstelijk in. Het geen wat niet vanzelfsprekend is, een knappe prestatie!

Volgende week wacht gaat RWF op bezoek in Ternaard. De koppositie is nog steeds in handen, en het pakken van de eerste periode is een reëel doel.
Echter kunnen de mannen van trainer Jan Haan dit niet alleen. De support vanaf de kant is dit seizoen groot, en ook volgende week in Ternaard hopen we weer menig RWF supporter te mogen begroeten.

Tot volgende week!

M.v.g.

Uw reporter

Delen: