RWF beleeft makkelijke middag bij OKVC

14 okt 2018 | Algemeen Nieuws

Na drie wedstrijden waarin evenveel punten werden gehaald stond voor de heren van Jan Haan nu de uitwedstrijd tegen OKVC op het programma. Een positief resultaat is gewenst voor RWF om zo de aansluiting met de subtop/middenmoot in deze competitie te behouden, echter stond OKVC ook nog op 0 punten dus er mocht een “heet ” wedstrijdje verwacht worden.

Van dat laatste bleek weinig waar, al moet gezegd dat OKVC nog een beste kans op 1-0 kreeg, door het verkeerd inschatten van een lange bal van de RWF aanvoerder Jan Sikko Veenema kreeg een OKVC aanvaller 1 op 1 met Jacob jan Weening de kans om hen op voorsprong te zetten echter faalde hij in afwerking. Hierna was de wedstrijd éénrichtingsverkeer in het voordeel van RWF wat hierbij enorm geholpen werd door een zeer matig spelend OKVC. Waar de eerste goal van RWF nog keurig uitgespeeld was met een assist van Jacob Veenema die afgemaakt werd door Tycho Roersma 0-1, Gaf bij de 0-2 die de back Van OKVC de assist op Jacob Veenema die vervolgens keurig de 0-2 op het scorebord zette. Even later was het alweer raak toen wederom de back van OKVC er lelijk uitzag toen hij de bal kinderlijk eenvoudig inleverde toen hij onder druk gezet werd door Hayco van Veen, Abe Spinder pikte de bal op omspeelde keurig de keeper en werkte de bal tegen de touwen 0-3. Had OKVC dan op slecht voetbal na voor de rest niks in te brengen? Nee dit was niet het geval want even later was er weer een 1 op 1 situatie voor het RWF doel, door klungelig verdedigen van RWF maar wederom had de aanvaller het vizier niet op scherp staan en schoof de bal voorlangs de goal. Het was de 34e minuut toen Wieger Baron voor de 0-4 zorgde op aangeven van een gedreven spelende Jacob Veenema maakte hij het rustig af 0-4 en dit werd tevens de ruststand.

Na een kwartier van het bakje thee te hebben genoten waar de massaal aanwezige RWF aanhang zich nog eens afvroeg hoe de thuisspelende partij zich ooit in de 4e klasse heeft kunnen spelen blies de leidsman weer op zijn mooie fluit voor de tweede helft, wat achteraf ook op papier afgedaan had kunnen worden want wat volgde was een zeer slechte helft voetbal waarbij RWF verzuimde om de dubbele cijfers te halen. OKVC speelde zonder enig vertrouwen of spel idee wat trouwens de eerste helft ook al niet het geval was, echter lukte het RWF niet meer om zelf wel te blijven voetballen en niet in het matige spel mee te gaan. Echter ondanks dit was RWF nog heer en meester op basis van het individuele kwaliteitsverschil met de heren van OKVC. Zo zorgde de ingevallen Jelmer Donker voor de 0-5 toen de centrale verdediger niet stond op te letten toen hij ingespeeld werd door zijn keeper, Jelmer pikte de bal keurig van Dhr af en 1 op 1 met de keeper was het een koud kunstje voor de talibanman uit de Peallen 0-5. Hierna zette RWF nog weer even aan want dit was toch wel de wedstrijd om aan het doelgemiddelde te werken en uiteraard viel ook nog de 0-6 door de bal tussen een aantal niet verdedigende OKVC spelers door te prikken pakte ook Haaye Postma nog zijn goaltje mee wat tevens voor de eindstand zorgde 0-6. Hierna volgden nog circa 10 minuten zeer slecht voetbal van beide kanten waar zowaar OKVC nog wat dreiging veroorzaakte wat een aantal corners en afgeslagen voorzetten opleverde maar zoals beschreven zonder succes 0-6 eindstand.

Conclusie:

RWF speelt de eerste helft prima voetbal en maakt keurig gebruik van de zwakte van de tegenstander, dat het de tweede helft niet lukt om niet in het niveau van de tegenstander mee te gaan is weer een mooi leerpunt zullen we maar zeggen. Volgende week staat er geen competitie voor RWF op het programma en de weken erna zal er eerst uit tegen Haulerwijk en daarna thuis tegen ONR gespeeld worden, dit zijn beide wedstrijden wat voor RWF een mooi meetmoment is om te ervaren hoever we zijn, kunnen we meedoen in de Subtop van de 4e klasse C ?? voor velen is het nog de vraag maar met deze wedstrijden op het programma kunnen we gaan zien wat RWF kan brengen tegen de concurrenten voor de plekken in de subtop. Want met alle respect voor OKVC en de Lauwers dit zijn wel de ploegen waarvan RWF aan haar stand verplicht is om te winnen, dat dit ook gebeurd is uiteraard niet vanzelfsprekend vandaar ook de complimenten aan de ploeg voor het binnenhalen van de punten maar nogmaals erbij gezegd nu wordt het pas echt interessant!!

Delen: