RWF bindt ook Franeker aan de zegekar

21 apr 2024 | RWF 1 Nieuws

De grote vraag was zaterdagmiddag of RWF de goede reeks door kon zetten. In Franeker trof het de hekkensluiter, maar tevens ook een ploeg die niet onderschat mocht worden. En dit bleek terrecht, want RWF boekte wel een klinkende overwinning maar in grote delen van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd.

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel op en neer, Franeker verscheen enkele keren gevaarlijk rond de zestien meter van RWF. Echter de eerste de beste RWF aanval was raak. Wouter Donker gaf vanaf de rechterkant een mooie pass richting Mika Jansma die al koppend Xander Wagenaar vrij voor de keeper zette. Laatstgenoemde wipte de bal subliem over de keeper.

Na de 1-0 was RWF niet bij machte om door te drukken. Dit kwam mede doordat Franeker bij vlagen best aardig voetbalde. Zo ontstonden er enkele hachelijke momenten voor keeper Rob de Wal. De RWF defensie kwam vooralsnog als winnaar uit de strijd en hield het doel tot aan de rust schoon.

Na de thee had RWF het nog steeds lastig. Dit resulteerde dan ook in de 1-1. In de 62e minuut mocht Sander Hoekstra binnenwerken na een prima aanval.

Een domper voor RWF, maar het schakelde juist nu een tandje bij en drong Franeker meer terug op eigen helft. In de 78e minuut zette Wouter Donker RWF weer op voorsprong. En de manier waarop was schitterend. Een afgeslagen hoekschop kwam voor zijn voeten terecht en hij aarzelde niet om de bal keihard vanaf een dikke twintig meter de kruising in te jagen. Terecht gingen de handen op elkaar voor dit kunststukje.

RWF vond de marge van een niet voldoende, en in de slotfase kregen de supporters nog een prachtige aanval te zien. De heren Mika Jansma, Ralph Wagenaar, Wouter Donker en Xander Wagenaar combineerden op prachtige wijze door de Franeker defensie. Xander Wagenaar verscheen oog in oog met de Franeker goalie, omspeelde hem en kon de bal intikken. Het slotakkoord was wederom voor Xander Wagenaar, hij mocht na een steekpass van Mika Jansma opstomen richting het vijandelijke doel en schoot via de benen van de keeper binnen. De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld en er konden wederom drie welkome punten worden toegevoegd aan het totaal.

Een uitstekende overwinning, maar simpel ging het deze middag niet. RWF had ondanks de ruime zege een behoorlijke kluif aan Franeker. Maar zoals wel vaker de laatste weken gingen de mouwen omhoog en lieten de RWF spelers met name in de eindfase van de wedstrijd zich van hun beste kant zien. De derde overwinning op rij mag met recht een knappe prestatie worden genoemd, ook gezien de hoeveelheid blessure gevallen waar men mee kampt. Volgende week staat er in verband met Koningsdag geen wedstrijd op het programma. Op 4 mei reist RWF af naar Kootstertille om daar te proberen de goede reeks door te zetten. Nog steeds zijn de punten hard nodig want het verschil met de gevarenzone is minimaal.

Supporters bedankt voor jullie hartstochtelijke aanmoedigingen en we zien jullie graag weer over twee weken in Kootstertille!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma