RWF boekt overwinning tegen Rottevalle

sep 12, 2022 | RWF 1 Nieuws

10 september stond de wedstrijd tegen Rottevalle op het schema, het ging om een bekerwedstrijd. Na de 2-1 overwinning op Drogeham was het taak om vandaag te winnen en zo een grote stap te zetten richting de volgende ronde. Nog nooit eerder wist RWF 1 een overwinning te behalen in Rottevalle. Gelukkig was deze statistiek om half 5 verleden tijd.

Het begin van de wedstrijd was veel zoeken voor beide partijen. Wel wist RWF na enkele minuten al op voorsprong te komen via Wouter Donker, helaas werd dit doelpunt geannuleerd door een beslissing van de grensrechter. Regelmatig lukte het de mannen van Jan Haan om goed onder de hoge druk van Rottevalle uit te spelen, maar resulteerde dit weinig in grote kansen. Na ongeveer 30 minuten voetballen wist Wouter Donker wederom de bal in het net te leggen, maar werd ook deze goal door de grensrechter geannuleerd. Vandaar dat beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft is RWF volledig de baas geweest en legde de lijnen uit. De wedstrijd kende heel wat verhitte momentjes waardoor er genoeg te bekijken was voor het publiek. Vrij snel in de 2de helft wist RWF op voorsprong te komen. Na een mooie aanval over de rechterkant kon Abe Spinder de 0-1 maken. Hierna volgde veel kansen voor RWF waar niet volop van werd geprofiteerd, totdat de ingevallen Ralph Wagenaar na een uur de 0-2 kon binnen schuiven. De spaarzame dreigementen van Rottevalle kwamen vanuit dode spelmomenten, zo werd dan ook de 1-2 gemaakt. Gelukkig wist RWF snel na deze goal de 1-3 te maken via Xander Wagenaar. Abe Spinder wist aan het einde van de wedstrijd nog de 1-4 op het scorebord te zetten, helaas had de grensrechter de vlag de lucht in gestoken. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-3 overwinning.

Zo heeft RWF de tweede bekeroverwinning weten te behalen en staat volgende week de uitwedstrijd tegen TFS op het programma. Het aantal supporters die het rood wit van RWF deze middag kwamen aanmoedigen was mooi om te zien en zien we hopelijk volgende week weer!

RWF gaat nooit verloren knoop dat maar in uwe oren!

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma