RWF doet plicht en wint bij GSVV

mei 14, 2022 | RWF 1 Nieuws

Zaterdag 14 mei stond voor de ploeg uit Frieschepalen de uitwedstrijd op het programma in en tegen Gerkesklooster op Sportpark ’t Kleaster. Na twee wedstrijden met puntenverlies was de taak voor RWF duidelijk, 3 punten pakken en de druk op de concurrent uit Wijnjewoude houden.

Om exact half 3 werd de wedstrijd gestart door de scheidsrechter. Zoals verwacht liet GSVV de bal aan RWF en dit resulteerde in de vijfde minuut tot de eerste kans van de wedstrijd. Xander Wagenaar schoot rakelings over na een goede actie op het middenveld. In het vervolg zorgden een aantal corners en een afstandsschot voor het volgende gevaar voor het doel van de thuisploeg. Spits Jacob Venema dacht de defensie achter zich te laten, maar een uitstekende sliding zorgde voor een onderbreking van de aanval van RWF. Vervolgens was het GSVV die door een onduidelijke beslissing van de scheidsrechter zorgde voor het eerste gevaar voor het doel van RWF, de bal werd echter hoog overgeschoten. De eerste 20 minuten werd het spelbeeld van de wedstrijd nogmaals duidelijk. RWF had de bal en GSVV loerde op de counter. Het tempo aan de bal lag bij RWF soms wat te laag waardoor de vrije man niet altijd kon worden vrijgespeeld. Een uitstekende inspeelpass van Jesper Veenma zorgde voor veel vrijheid voor Daan de Boer op het middenveld. Met het gezicht richting het vijandelijke doel werd een goede actie gemaakt door zijn tegenstander uit te spelen in combinatie met een geplaatst schot zorgde dit voor de 0-1 van RWF in de 34e minuut. Hierna volgde direct een gevaarlijk schot door de buitenspeler van RWF. Het schot van Mika Jansma werd gekeerd door de keeper van GSVV en hiermee werd een snelle verdubbeling van de voorsprong voorkomen door de keeper van GSVV. Voor de rust werd RWF door meerdere schoten en voorzetten nog gevaarlijk, maar de doelverdediger van GSVV liet zich niet passeren. De scheids floot voor de rust en de meegereisde supporters uit Frieschepalen konden voor de kantine 15 minuten genieten van de zomerse middag.

De tweede helft werd gestart met aanval van RWF. De opkomende linksback aan RWF-zijde, Hielke van der Meulen, kon met een strakke voorzet de aanvallers in stelling brengen, helaas werd de bal rakelings naast geschoten. De afgeslagen corner die hier uit voortvloeide kon niet tot doelpoging worden omgezet door RWF, het schot bereikte het doel niet door het massaal ingezakte GSVV. Een goede actie van Abe Spinder werd niet beloond met een doelpunt en werd een prooi voor de keeper van GSVV. Hiermee zorgde hij er wederom voor dat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Een periode van 10 minuten zorgde voor weinig kansen voor beide teams. De bal was telkens in bezit van RWF dat rustig opzoek ging naar de opening. In minuut 61 had Daan de Boer de tweede goal op zijn schoen. De keeper die de bal losliet werd door zijn verdediger geholpen door de bal van de lijn te halen. GSVV werd tweemaal gevaarlijk door een counter, de schoten hadden echter niet de juiste richting en belandden in het vangnet. In minuut 72 was het Hielke van der Meulen die tussen de linies werd vrijgespeeld. Door zijn directe tegenstander tweemaal uit te kappen had hij de ruimte om de bal met een afgemeten schot in de verre hoek te krullen. Dit moment zorgde ervoor dat de hoop in een gelijkspel bij de thuisploeg verder daalde en niet meer realistisch was. Door het inbrengen van wissels probeerde RWF het laatste kwartier de score verder op te voeren. Dit resulteerde tot een aantal kansen waarbij vaak de eindpass of het schot net de nauwkeurigheid miste of dat een been van een GSVV-speler de aanval liet stoppen. De meegereisde supporters hadden de hoop om de laatste minuten nog een goal te zien. De acties waren er wel, maar de goals werden niet meer toegevoegd op het scorebord. De scheidsrechter vond het na exact 90 minuten genoeg geweest. Hierdoor was het hoofddoel van de wedstrijd door RWF bereikt, namelijk de 3 punten mee te nemen naar Frieschepalen.

Wederom waren de supporters uit Frieschepalen aanwezig om de ploeg van Jan Haan aan te moedigen. Ook bij hen was het gevoel hetzelfde als bij de spelers en de technische staf. De 3 punten zijn binnen, de tweede plek is nog in bezit en de druk op ODV is nog altijd aanwezig. De focus zal de komende week gericht worden op Kootstertille. RWF ontvangt op zaterdag 21 mei om half 3 de nummer 3 van de ranglijst en hiervoor is alle support vanuit Frieschepalen wederom welkom.

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma