RWF doet zichzelf tekort in derby

26 feb 2023 | RWF 1 Nieuws

Op 25 februari stond de derby Waskemeer-RWF op het programma. Eerder dit jaar eindigde de wedstrijd in een 3-3 eindstand. Toen vielen de doelpunten erg makkelijk. De doelpunten vielen deze keer minder makkelijk…

Om klokslag half 3 werd er op Sportpark ’t Ald Leger afgetrapt. RWF kwam sterk uit de kleedkamer en had het overwicht. De bal ging goed rond en in de 15e minuut kwam dan eindelijk de eerste grote kans. Na een goede combinatie via de rechtervleugel was het Jacob Veenema die de bal voor het binnen schieten had. Helaas drukte hij de bal niet goed en belandde de bal in de ballenvanger in plaats van in het goal. Een grote kans die RWF liet liggen om de brilstand van het bord te laten verdwijnen.

Een kwartier later was het Daan de Boer die een grote kans liet liggen. Mika Jansma trok de bal richting de penalty stip terug. De bal kwam via een stuit en werd in één keer geschoten. Dit schot werd op de doellijn gekraakt door een verdediger van Waskemeer. Iets meer rust in deze afronding had de 0-1 op het scorebord gezet.

RWF verzuimt om zichzelf te belonen in deze fase. Het viel de trainer en aanvoerder van Waskemeer ook op dat ze het moeilijk hadden. Deze hadden toen bepaald om alles wat de uitstekend fluitende scheidsrechter besloot in twijfel te trekken. Dit ging van kwaad tot erger. Beide mannen lieten zich verbaal meerdere keren gaan tegenover de scheidsrechter. De scheidsrechter accepteerde dit na meerdere momenten en waarschuwing niet meer en zowel de trainer als aanvoerder werden bestraft met een terechte gele kaart.

Na de rust was het Waskemeer die boventoon voerde. In de 55e minuut was het Mitchell Schievels die de 1-0 op het scorebord zette. Deze goal viel erg ongelukkig en precies op het verkeerde moment voor RWF.

Na de tegengoal leek RWF het vertrouwen kwijt te zijn. Er ging veel verkeerd en pas in de 70e minuut leek RWF over de klap heen te zijn gekomen. Even later resulteerde dit in een enorme kans voor de ingevallen Wieger Bosma. Abe Spinder gaf de bal op een presenteerblaadje. Helaas belandde ook deze bal in de ballenvanger.

In de slotfase zette RWF alle zeilen bij om een gelijkspel mee te nemen naar Frieschepalen. In de laatste minuten viel de goal dan ook eindelijk. Wieger Bosma schoot nu wel raak en maakte dus de   1-1. Helaas was er door de scheidsrechter een overtreding geconstateerd. Helaas voor RWF had de scheids het als zo vaak deze middag aan het juiste eind. Na een klein protest werd de goal definitief afgekeurd. Bij dit protest waren de spelers van RWF natuurlijk teleurgesteld, maar hielden wel respect voor de scheidsrechter. Zoals het hoort op de velden, zelfs al ben je het er niet mee eens…

Voor RWF komen de weken van de waarheid eraan. RWF zal weer een goede reeks wedstrijden moeten spelen om in het kielzog van Onstwedder Boys te blijven zitten. Volgende week staat direct een mooie thuiswedstrijd tegen SCN op het programma. De wedstrijd wordt om half 3 afgetrapt. Tot slot willen wij alle meegereisde supporters bedanken en wij hopen jullie volgende week weer te trakteren op een mooie overwinning!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma