RWF eenvoudig langs Mussel

22 jan 2023 | RWF 1 Nieuws

Na een aantal oefenwedstrijden ging het voor RWF vanmiddag weer om de drie punten. En die moesten en zouden er ook komen, gezien de minimale verschillen bovenin de vierde klasse D.

In Mussel trof RWF wederom een vrij een onbekende tegenstander. Ondanks de lage klassering was wel bekend dat de gasten graag blijven voetballen, en dit bleek ook vanmiddag.

De openingsfase van de wedstrijd was voor beide ploegen aftasten, het was rommelig maar gedurende de eerste helft trok RWF het spel naar zich toe. Abe Spinder en Wieger Bosma probeerden het met knappe uithalen vanaf afstand, echter vonden deze inzetten respectievelijk de keeper en de lat op hun weg.

RWF ging verder met aanvallen, en Mussel kwam hier steeds minder onderuit. In de 33e minuut liet Xander Wagenaar het publiek juichen, een geplaatst en hard afstandschot verdween onhoudbaar in het zijnet. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Mika Jansma, hij kwam oog in oog met de Mussel goalie, met laatstgenoemde als winnaar.

Na de thee moest RWF er een schepje bovenop doen, met het oog op de eerste periode wou het graag meer doelpunten maken. Het duurde tot de 58e minuut toen de handen weer op elkaar mochten, wederom was het Xander Wagenaar die met een geplaatst zondagschot de keeper wist te verschalken.

Na de 2-0 ging RWF steeds beter voetballen en dwong het Mussel tot verdedigen. Nadat Wouter Donker een tweetal grote kansen had gemist liet hij toch zijn klasse zien. Op de achterlijn ging zijn trukendoos open, passeerde een aantal Mussel verdedigers en gaf de bal aan Daan de Boer, die de bal langs de keeper wist te schuiven. 3-0 na 75 minuten op de klok.

RWF ging door met aanvallen en was continu dreigend, het duurde tot de 87 minuut toen Mika Jansma goed weggestuurd werd door Jacob Veenema, dit maal ronde Jansma keurig af, en krulde hij de bal langs de keeper. In de 90e minuut was het de beurt aan aanvoerder Jacob Fenomeenema, hij ronde een prachtige RWF aanval af, en schoot de bal vanaf de rand zestien hard binnen. In de blessuretijd mocht Mussel uit een corner nog een eretreffer noteren, er werd knap binnengekopt.

Een mooie en goede 5-1 overwinning voor RWF. Die een grote stap zetten richting de eerste periode, volgende week in Glimmen moeten de mouwen wederom omhoog, om tot een goed resultaat te komen.

Voor Mussel was het een vrij kansloze middag, echter kan het met hun positieve spelopvatting met vertrouwen uitkijken naar de tweede helft van de competitie. Bij vlagen kan de ploeg heel aardig voetballen, via deze weg de complimenten naar hen!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma