RWF en Rijperkerk in boeiende wedstrijd naar gelijkspel

19 nov 2023 | RWF 1 Nieuws

Compleet herfst was het zaterdagmiddag toen RWF en Rijperkerk het veld betraden. Desondanks wisten de supporters van beide clubs de Boskdobbe te vinden, en de aanwezigen werden getrakteerd op een boeiende pot voetbal.

Het was RWF dat vanaf het beginsignaal de toon zette. Alle registers gingen open en Rijperkerk had er geen antwoord op. RWF combineerde er lustig op los en bij balverlies werd dit snel weer omgezet in balbezit. In de zevende minuut werd een aanval over vele schijven omgezet in een doelpunt, Hielke van der Meulen drukte prachtig af, en de bal verdween in het dak van het doel. RWF verzuimde vervolgens om in het eerste halfuur de score uit te breiden. Er waren meerdere (grote) mogelijkheden om Rijperkerk op een grote achterstand te zetten.

Na het eerste halfuur kantelde de wedstrijd enigzins, Rijperkerk liet zich wat meer gelden zonder in eerste instantie grote kansen te creëren. RWF werd slordiger en hielp hiermee Rijperkerk in het zadel. Op slag van rust was er nog een grote kopkans voor Abe Spinder, welke via de grond net over het doel stuiterde.

Na de thee draaide het spelbeeld. Rijperkerk ging beter combineren, won meer duels en ging zodoende opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er in de 66e minuut, aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied kwam Lammert van Althuis vrij, en hij verschalkte Rob de Wal met een mooie boogbal. Rijperkerk leek vervolgens door te pakken maar kwam bedrogen uit, niet veel later liep het in een RWF counter. Daan de Boer stak Xander Wagenaar weg die oog in oog met de Rijperkerk goalie in twee pogingen de bal binnen wist te schuiven.

Met nog 15 minuten op de klok was echter nog niks beslist. Zeker niet toen Abe Spinder een dubieuze rode kaart ontving. Na een duel op het middenveld oordeelde de warrig fluitende leidsman dat Abe Spinder hier een overtreding maakte, en gaf hem zijn tweede gele print in deze wedstrijd. Voor RWF werd het vervolgens tegenhouden. In de 79e mocht Rijperkerk aanleggen voor een vrije trap. De bal lag op een positie waar je zou denken aan een indraaiende bal. Niks bleek minder waar en Lammert van Althuis zag dat RWF keeper Rob de Wal op het verkeerde been stond, hij krulde de bal om de tweemansmuur en trof doel.

In de eindfase was het eenrichtingsverkeer. Rijperkerk ging op jacht naar de overwinning, het kreeg hiervoor kansen maar het miste de scherpte of de RWF defensie hield knap stand. Na 100 minuten vond de scheidsrechter van dienst het wel welletjes en mochten beide ploegen de punten delen. Iets waar beiden weinig mee opschieten.

RWF liet zich op de late zaterdagmiddag bij vlagen en vooral in het begin van de wedstrijd van zijn beste kant zien. Dit bied zeker houvast voor de aankomende weken. Echter is het verval nog steeds te groot, en zal RWF productiever met de kansen om moeten gaan wil het weer wedstrijden gaan winnen.

Aanstaande dinsdagavond wacht Hardegarijp in het bekertoernooi. Om 20:00 trappen we af op het kunstgrasveld.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma