RWF en VIOD aan elkaar gewaagd

24 nov 2019 | Algemeen Nieuws

Een vooraf erg aantrekkelijk affiche, de nummers 1 en 2 van de ranglijst zouden vanmiddag de krachtmeting ondergaan in onderling gevecht. Spectaculair werd het vanmiddag op de Boskdobbe echter zelden.

RWF begon de wedstrijd voortvarend, in het eerste kwartier werd er een handvol kansen niet benut. De keeper, de lat zaten in de weg, of het vizier stond niet op scherp. Na 15 minuten op de klok konden er al zes corners genoteerd worden. Na dit offensief bijt ook VIOD voor het eerst van zich af, middels een van hun rappe spitsen werd keeper Weening voor het eerst getest.

De eerste helft had verder een eentonig beeld, RWF veel aan de bal en VIOD leunend op hun defensie en wachtend op fouten aan RWF zijde. Een beeld wat eigenlijks als een rode draad door deze wedstrijd liep. Vlak voor rust sticht VIOD nogmaals gevaar een schot uit de tweede lijn wordt vrij makkelijk gepakt door de rwf goalie.

Na de thee is het weer de beurt aan RWF, het is Tygo Roersma die opeens opduikt voor de VIOD keeper, die met kunst en vliegwerk er knap voor zorgt dat de bal niet in het net beland. In de 53e minuut volgt er nog een poging van Daan de Boer, wederom red de VIOD keeper. In het vervolg van de wedstrijd blijft het spelbeeld bijna identiek, RWF speelt de bal veelvuldig rond, VIOD wacht. Echter blijkt deze tactiek bijna goud waard. RWF wordt in balbezit erg slordig en omdat Jesper Veenma een bal van de lijn haalt, de keeper red en VIOD niet scherp in de afronding is blijft de brilstand op het scorebord. Voor RWF valt in het vervolg geen noemenswaardige kans meer te noteren. De wedstrijd eindigt zoals deze begon, en qua kansenverhouding is dit misschien ook wel terecht.

Na vanmiddag kunnen we concluderen dat het rendement bij RWF omhoog moet wil het de koppositie behouden. Het efficiënt omgaan met de kansen die er wel degelijk zijn geeft stof tot nadenken. Positief is wederom de defensieve organisatie, al werden er vanmiddag enkele bijna cruciale fouten gemaakt – RWF staat als een huis. Drie doelpunten tegen in negen wedstrijden is vrij uniek op de amateurvoetbalvelden.

Verder is het mooi dat middenvelder Xander Wagenaar zijn rentree heeft gemaakt. De creatieve middenvelder kan nog wel eens een belangrijke schakel worden in het team van Jan Haan. Volgende week wacht er wederom een zware dobber voor RWF, op bezoek bij Harkema Opeinde. Graag zien we ook daar weer menig RWFer langs de lijn!

Forza RWF!

Delen op social media