RWF GEEFT VOORSPRONG UIT HANDEN EN IS UITGESCHAKELD

okt 23, 2022 | RWF 1 Nieuws

Vandaag stond de bekerwedstrijd naar Ouwe Syl op het programma en het leek de activiteitencommissie wel even een keer leuk om daar een busreisje van te maken. Dus gingen er bus vol supporters plus staf en spelers op naar Oudebildzijl.

Jan Haan moest deze zaterdag even puzzelen want door ziekte, blessures en schijnbaar andere verplichtingen moest vandaag Jarwin Hummel op de goal en moesten Erwin Donker en Ruben Merkus centraal in de verdediging spelen. Maar voor de rest was RWF ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Waskemeer. Dat Ouwe Syl een ploeg heeft om rekening mee te houden bewezen ze de afgelopen twee weken door overwinningen op VIOD en uit bij Harkema Opeinde.

Onder leiding van de jonge scheidsrechter Ayman Al Bouzidi werd er om iets over half 3 afgetrapt. RWF schoot prima uit de startblokken. Meteen kregen we een corner maar de voorzet van Hielke vd Meulen gaat net over Jarno Haisma heen. Even later kan Wouter Donker doorlopen op de keeper maar er kan net op tijd ingegrepen worden door een verdediger van Ouwe Syl. Vier minuten later beland een mooie aanval via Xander Wagenaar, Wouter Donker en Jarno Haisma voor de voeten van Cornelis Veenema maar die schiet net naast.

De eerst volgende aanval wordt een kans voor Ouwe Syl. Er is te veel ruimte in de rug bij het centrale duo van RWF, de bal komt tussen de keeper en een aanvaller van Ouwe Syl maar die lobt de bal over de goal.

In de 11e minuut komt RWF terecht op voorsprong. Prima aanval vanuit Wouter Donker die geeft een voorzet op Xander Wagenaar, die kapt twee man uit en schiet de bal fantastisch in de kruising.

Helaas scoort Ouwe Syl vijf minuten later meteen de 1-1. Matthijs Helfferich kan ongehinderd een voorzet uit een corner inkoppen. We waren al gewaarschuwd voor de dode spelmomenten van Ouwe Syl maar helaas we laten ons toch weer in de luren leggen.

Maar RWF gaat verder met waar ze gebleven zijn. In de 20e minuut zeilt een voorzet van Daan bijna in de goal maar de keeper weet de bal ternauwernood onder de lat vandaan te tikken. En vijf minuten later beland een corner van Xander voor de voeten van Erwin maar zijn schot kon maar net geblokt worden. Uiteindelijk komt RWF zeer verdient op voorsprong. Een vrije trap van Xander komt voor de voeten van Hielke vd Meulen en die verrast keeper Dennis Wieringa en schiet van 25 meter de bal, nu in de andere kruising: 2-1.

Ouwe Syl laat RWF ondanks de achterstand aan de bal en RWF kan de bal rustig van kant naar kant spelen. En als Ouwe Syl de bal heeft proberen ze via de spits wat te counteren maar dat is vaak onzorgvuldig en ongelukkig. Het is dan ook RWF die de score uitbreidt naar 3-1. Met een lange bal van Erwin Donker wordt Jacob Veenema alleen voor de keeper weggezet. Jacob lobt de bal over keeper Wieringa heen, die raakt m nog aan maar het is niet genoeg waardoor de bal in het netje stuitert.

Na rust zet Ouwe Syl hoger druk. Dat leidt meteen tot kansen. Vanaf de linkerkant speelt de spits de voor Cornelis ingevallen Dyon vd Meulen uit, vindt Matthijs Helfferich maar zijn schot is te zwak. In de 6e minuut meteen weer een kans van Ouwe Syl, een schot van een meter of 18 wordt prima gepakt door keeper Jarwin. En uiteindelijk komt Ouwe Syl op 3-2. Een opnieuw makkelijk gegeven vrije trap 35 meter vanaf de rechterkant van het veld, mist alles en iedereen en verdwijnt in de verre hoek. En vijf minuten later is het 3-3 uit, je raad het al, opnieuw een dood spelmoment, opnieuw een corner, dit keer is het Wesley van Empel die helemaal vrij staat. RWF geeft het helemaal weg.

Toch laat RWF het er niet bij zitten. En krijgt een gigantische kans op de 4-3. Daan de Boer kan alleen doorlopen op de keeper, legt af op de geheel vrijstaande Mika Jansma, die heeft het vrij voor het inschieten maar helaas, op de paal. Ongelofelijk dat deze er niet ingaat.

In de 66e minuut weer een dikke kans voor RWF. Via Mika een goede aanval op Daan en Ralph Wagenaar beland uiteindelijk voor de voeten van Jacob Veenema, die de hoek voor het uitkiezen heeft maar hoog over schiet. En een minuut later raakt Bosma in een kansrijke positie de bal verkeerd. Drie grote kansen maar het blijft 3-3.

Daarna gaat het tempo uit de wedstrijd en volgen nog wat kleine kansjes. Mika kan 2x gevaarlijk worden, Ouwe Syl krijgt nog een corner maar scoort er een keer niet uit. RWF krijgt nog twee vrije trapjes en een corner maar het blijft bij 3-3.

Dus er volgens strafschoppen. De eerste vier gaan er allemaal in. De vijfde word gemist door Ouwe Syl maar ook Abe Spinder mist. Daarna volgen er tien benutte strafschoppen. Ouwe Syl maakt er 8-7 van en daarna mist Ruben Merkus waardoor RWF uitgeschakeld wordt.

Dit was het feitenrelaas, trek maar zelf je conclusie. Volgende week naar Beilen voor de wedstrijd tegen Fit Boys.

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma