RWF heer en meester ondanks matige eerste helft.

3 apr 2022 | Algemeen Nieuws, RWF 1 Nieuws

Rwf mocht het op het o zo geliefde sportpark De Boskdobbe opnemen tegen Friese boys. Een opgave die niet onderschat mocht worden gaf trainer Jan Haan tijdens de wedstrijdbespreking aan.

Pupil vd week Willian Jongsma deed keurig voor hoe de bal in de goal geprikt diende te worden en nadien kon de wedstrijd beginnen.

In de openingsfase is het voornamelijk aftasten wat beide teams doen, dit in combinatie met slordig spel vanuit RWF kant zorgt voor een matig eerste half uur. Friese boys kreeg wat corners en RWF een paar vrije trappen waar niks uitgehaald werd. Na dit half uur veranderde het spelbeeld enigzins en begon RWF kansen te creëren uit het vele balbezit wat het de hele wedstrijd had. Zo bracht Mika de bal scherp voor de goal en kwam spits Jacob veenema een teennagel tekort om de 1-0 binnen te schieten. de Red and White stand op sportpark De boskdobbe veerde op en begon de ploeg nog meer toe te juichen dan het al deed. Er volgde hierna direct nog een kans wederom uit een voorzet van Mika was het een Rwf speler (rapporteur heeft na een pittige zaterdag geen naam er meer bij) die de bal net niet scherp kon afwerken waardoor het een makkelijke prooi voor de Friese boys keeper werd. RWF kreeg duidelijk de overhand en de Friese boys grensrechter had dit blijkbaar ook gemerkt gezien hij enkele twijfelachtige beslissingen nam die uiteraard niet in het voordeel van RWF uitpakten. Zo werd daan 1 op 1 terug gevlagd en kort later werd jacob in kansrijke positie afgevlagd. De heren van Jan haan lieten zich echter niet van de wijs brengen en in de 39 minuut was het Jarno die een prachtige voorzet op Mika aanleverde die de bal volley a la van Basten nam echter zonder kracht en precisie waardoor de keeper weinig moeite had. Hierna werd er weinig meer gecreëerd en floot de goed fluitende leidsman op zijn fluit voor de 15 minutes of fame van de red and White stand (proberen 3 biertjes in een kwartier weg te werken ).

Ondanks dat Friese boys niet gevaarlijk was geweest was trainer jan haan opbouwend kritisch in de rust en dit had effect in de tweede helft..

In de in de 46 minuut is het Mika die de bal bal bij Hielke doet belanden die vervolgens een voorzet aan sietze geeft die net tekort komt.
In de 52e minuut is het jacob veenema (de jan koller vd peallen) die bij de achterlijn goed doorzet en de bal gevaarlijk terugtrekt echter kan de bal ternauwernood weggewerkt worden door een friese boys speler waardoor RWF hem niet voor het intikken had.
RWF blijft hierna dominant aan de bal en laat de Friese boys spelers die feitelijk nog weinig tot niks gecreëerd hebben lopen en wacht geduldig op zijn moment om toe te slaan af. En dit gebeurde ook, in de 70e minuut was het Hielke die 3 man van Friese boys het nakijken gaf en vervolgens de bal speelde bij Xander die weer een weergaloze pass op Mika deed toezenden, ook Mika deed mee in de goede uitvoering van deze aanval door de bal half hoog strak voor te geven op Jacob Veenema in de 16 die de bal heerlijk in 1 keer op de pantoffel nam 1-0 voor RWF en leidde tot een orkaan vol van vreugde op de boskdobbe. Echter waren er nog 20 minuten te gaan en de mannen van jan Haan wouden duidelijk meer zo was het de weer uitstekend spelende jan sikko Veenema die de bal uit een corner bijna binnen kopte echter kon een Friese boys speler de bal vd lijn halen. In dee 80e minuut volgt dan de kans die elk team in een wedstrijd krijgt voor Friese boys, na slordig balverlies (focus,concentratie) word vanaf de linkerzijde de bal voor de goal van otmar vd Toorn gebracht (allias de zwarte panter of Black panter zoals de scheidsrechter hem vooraf bleek te kennen) daar was het een Friese boys aanvaller die zijn teen tegen de bal aan kreeg met als gevolg dat de paal deed uitspatten. Een zeer gelukkig moment voor RWF wat tot die tijd nog geen kans had weggegeven!
In de 86 minuut is het weer een masterclass goal van RWF die aan alle spanning een einde brengt, het is Xander die dit keer meerdere Friese boys spelers dolt en de bal naar Mika verplaatst en Mika die de bal wederom in 1 keer voorgeeft waar Daan de Boer de bal strak over de grond de goal binnen brengt 2-0 voor RWF en de buit is binnen!

Nadien had RWF een fase waarin het liet zien veel kwaliteiten te hebben gezien ook de wissels ons team niet minder maakten. Er volgde kansen voor Mika (kopbal net naast),Wieger Baron (1 op 1 net naast), en Abinho spinder die uit een een lastige hoek uit de scrimmage ook precisie miste.. de scheidsrechter vond het daarna genoeg en floot voor het einde vd wedstrijd.

Al met al een meer dan terrecht overwinning van RWF gezien het vele balbezit en het grote verschil in de kansverhouding. Er werd nadien dan ook in de kleedkamer ook genoten van de punten echter was wellicht het mooist om te zien dat heren van Jan Haan direct de focus op volgende week legden , een lastige uitwedstrijd naar Ternaard! Echter met de juiste focus en onder de hoede van trainer Jan Haan heeft uw rapporteur er alle vertrouwen in dat RWF zich ook dan weer van zijn beste kant laat zien!

RWF gaat nooit verloren, knoop dat in uwe oren!

Fijne snein roodwitte voetbalvrienden 🇵🇪

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma