RWF helpt Helpman aan simpele overwinning

30 sep 2018 | Algemeen Nieuws

Voor de tweede speelronde stond de uitwedstrijd tegen Helpman op de agenda voor het vlaggenschip van RWF. Vooraf was door scoutingswerk al duidelijk geworden dat Helpman een geduchte tegenstander zou zijn, dit kwam mede door toedoen van RWF zelf ook zeker uit.

De bal rolde nog maar enkele minuten op het veld toen de toon meteen werd gezet, door knullig verdedigen of beter gezegd niet verdedigen kon een Helpman aanvaller zo naar het RWF doel lopen en de 1-0 tegen de touwen werken wat dus ook gebeurde. Waar verwacht mocht worden dat vanaf dit moment de scherpte er wel zou zijn bleek het tegendeel waar. In balbezit speelden de mannen van Jan Haan nog niet eens onaardig maar bij balbezit tegenstander had menig toeschouwer ook geloofd dat All stars zich weer herenigt hadden voor een oefenpotje tegen de heren van Helpman. Het duurde ook maar even toen wederom door slap verdedigen van de RWF defensie de 2-0 tegen de touwen hing. Waar resoluut ingegrepen diende te worden toen een Helpman aanvaller aan de dribbel was gebeurde het tegenovergestelde, twee RWF verdedigers liepen mee met de Helpman aanvaller naar de goal om hem vervolgens erop te attenderen dat de bal daar tussen die witte palen moest 0-2. Zoals eerder gezegd was het spel in balbezit bij vlagen niet eens zo slecht er werd getracht van achteruit op te bouwen en de flankspelers van RWF zorgden met een goede portie gedrevenheid voor enige onrust bij de achterhoede van Helpman. Zo bediende Jacob Veenema de bal op een presenteerblaadje bij Abe Spinder die de bal helaas net niet “vol” raakte waardoor de Helpman keeper nog net met de voet redding kon brengen. Nog geen vijf minuten later was het wel raak Abe Spinder werd 1 op 1 met de keeper van Helpman gezet echter door een forse duw van een verdediger stortte onze blonde Romario ter aarde, de arbiter wees resoluut naar de stip en Wieger Baron schoot de bal keurig in het hoekje 1-2. De massaal aanwezige RWF supporters gingen er eens goed voor zitten want dit zou toch het zetje zijn wat de ploeg nodig leek te hebben echter kwamen deze supporters bedrogen uit want binnen de minuut hing de 3-1 tegen de touwen. De nr 9 van Helpman (die overigens voor de 4e klasse een echte kwaliteit speler is) slalomde vrolijk door de RWF defensie en maakte het beheerst af 3-1 voor . RWF was hierna zo leek het alle vertrouwen kwijt en werd door Helpman van het welbekende kastje naar de muur gestuurd en mocht van geluk spreken dat het voor de thee bij 3-1 bleef.

Na het heerlijke bakje thee had trainer Jan Haan geen verassende wissels gedaan, 2 verdedigers werden gewisseld (hadden meer wissels kunnen zijn) en er werd wat geschoven in de posities echter mocht dit niet meer baten, RWF leek het geloof in een resultaat te hebben opgegeven en wat volgde was een eenzijdig schouwspel waarin Helpman domineerde en RWF achter de bal aan liep. Uiteindelijk viel de 4-1 ook nog door een hard schot die in eerste instantie door de RWF keeper gepareerd werd echter vloog de bal terug het 16 meter gebied in waarna de 4-1 simpel binnen getikt werd. Uiteindelijk werd het ook nog 4-2 door een penalty die afgedwongen werd door goed doorzetten van Jacob Veenema, wederom Wieger Baron maakte dit netjes af.

Conclusie:

Natuurlijk is Helpman een goede ploeg en is RWF een team in opbouw, dus een 4-2 nederlaag kan natuurlijk een keer gebeuren. Echter had RWF in de wedstrijd kunnen blijven als de individuele fouten (of foute keuzes) achterwege had gelaten. In balbezit kon je het eerste half uur ook zien dat RWF voetballend heus wel wat tegen een ploeg als Helpman in kan brengen, alleen zal dan de basis ( focus ,concentratie ,optimale scherpte) wel aanwezig moeten zijn als we geen balbezit hebben. Volgende week komt Velocitas op visite op sportpark de Boskdobbe en is het aan de mannen van jan Haan om met het mes tussen de tanden te laten zien dat we ons ook met deze ploeg kunnen meten en zo misschien voor een fijne revanche te zorgen. want al met al lijkt het nu even negatief na de verloren wedstrijd tegen Helpman, maar RWF heeft een jonge ploeg in opbouw en daar komt vaker wisselvalligheid bij kijken zo win je van een 3e klasser en zo verlies je meer dan kansloos in je eigen competitie. Voor de selectie en trainer Jan Haan is het de uitdaging om de wisselvalligheid er langzaam maar zeker uit te krijgen en gezien de gretigheid en goede instelling van de ploeg moet dit zeker goed komen. En wat er ook gebeurd zei ooit een wijs man: Altijd blijven lachen.

Delen: