RWF houd de punten met moeite op de Boskdobbe!

20 okt 2019 | Algemeen Nieuws

Vandaag stond er wederom een mooie graadmeter op het programma, het vooraf als lastig ploegje bestempelde V en V 68 kwam op bezoek op ons steeds mooier wordende sportpark de Boskdobbe.

De start van de wedstrijd was absoluut voor V en V te noemen die de bal makkelijk lieten rondgaan en RWF bij fases prima onder druk kreeg, hetgeen RWF aan de andere speelzijde niet lukte. Onder aanvoering van nr. 9 Wijbenga bepaalde V en V het spel en was het aan de stevige RWF achterhoede te danken dat er in het eerste kwartier geen dikke kansen ontstonden. Dit veranderde in 16e minuut toen een V en V speler uit de 2e lijn een poging waagde die door de weer zeer sterk keepende Otmar vd Toorn uit de hoek geranseld werd. Hierna bleef het wedstrijdbeeld overwegend hetzelfde als in de eerste 15 minuten echter kwam RWF heel voorzichtig iets beter in de wedstrijd door in balbezit zorgvuldiger te gaan spelen wat overigens niet in kansen of gevaar resulteerde. Dit was in de 24e minuut aan V en V zijde even anders, een aanvaller van hen wordt knap bediend en hij staat 1 op 1 met de RWF keeper, echter door zijn goal snel te verkleinen red hij knap de situatie voor RWF. In de 32e minuut gebeurd vervolgens wat niemand zag aankomen, na goed doorzetten van Jacob Veenema die bal vervolgens op de 16 meter terug legt is het Daan de Boer die de trekker overhaalt. Dit weinig overtuigende schot bleek toch te moeilijk voor de V en V  keeper met als gevolg een tot dan zeer onverdiende 1-0 voor RWF. Wie dacht dat RWF hierna beter ging spelen komt bedrogen uit, in balbezit bleef het slordig en de RWF aanvallers kregen geen druk op de V en V verdediging. V en V werd echter ook wat slordiger waardoor er aan beide kanten tot de rust geen gevaar voor de doelmonden meer ontstond.

Na het bakje thee hoopte de RED and WHITE stand dat de mannen van Jan Haan hun reputatie waarmaakten en een voetballend betere 2e helft gingen neerzetten. Echter ondanks dat er wel meer beleving te zien was aan RWF zijde en duels meer werden gewonnen bleef ook V en V aanspraak maken op de gelijkmaker. Zo kreeg in de 47e minuut de V en V spits een kop kans voor de RWF goal echter miste deze kracht waardoor Otmar vd Toorn de bal makkelijk kon vangen. In de 56e minuut was er bijna op zeer bijzondere wijze de 2-0 voor RWF, het was een mislukte voorzet van Jacob Veenema die nog net door de V en V keeper onder de lat weg getikt kon worden. Dit zou op dit moment een zeer onterechte tussenstand zijn echter laat het wel zien dat V en V ook onrustiger/onzorgvuldiger werd in balbezit. Dit leidde in de 66e minuut ook een kans in voor de helemaal opgeleefde linksback Hayco van der Veen echter ging zijn inzet (vanuit weliswaar een moeilijke hoek) over de V en V goal. V en V gaat vanaf de 70e minuut steeds offensiever spelen en dit bood ruimtes voor de RWF aanvallers om te counteren. Zo was het in de 80e minuut de zeer sterk invallende Janko Jagersma (solliciteert naar basisplaats?) die met een prachtige steekpas 1 op1 met de keeper werd gezet, Janko ronde dit karwei koel af en dat betekende  een oorverdovend gejuich van opluchting en blijdschap op de “Boskdobbe”  2-0. Met deze stand zouden de punten wel in de Peallen blijven werd aan de zijlijn gedacht. Dat laatste werd nog even spannend gezien in de 85e minuut de bal goed viel in de 16 meter voor een V en V speler die kiezelhard raak schoot 1-2.  Echter lieten toen de mannen van Jan Haan zien over ruggengraat te beschikken want binnen enkele minuten werd de 3-1 (prachtige volley Jacob Veenema op aangeven van Janko) en de 4-1 (een in de kruising geschoten vrije trap van Mark Jalvingh) op het scorebord genoteerd wat betekende dat de drie punten weer veilig op Sportpark de Boskdobbe bleven!

 

Conclusie: 

RWF overleeft een zware wedstrijd, in grote fases waren de mannen uit Garyp RWF voetballend de baas, het lukte RWF niet om druk op de goal van hen te krijgen. Echter had de RWF defensie het (weer) goed voor elkaar waardoor V en V uiteindelijk niet eens heel veel dikke kansen creëerden.  Tel daarbij op dat RWF vandaag wel zeer effectief was en je zou gezien de uitslag denken dat het een makkie was. Dit laatste is absoluut niet waar V en V had minimaal een punt verdiend echter moet er dan meer gecreëerd uit het vele balbezit worden, Iets wat RWF vandaag tot de perfectie heeft uitgevoerd. De Red and White stand hoopt wel dat we volgende week weer wat beter voetbal te zien krijgen tegen het gerespecteerde ODV want het geluk van de koploper was vandaag aan ons zijde maar ergens houd ook dit geluk een keer op. In balbezit kan en moet het beter, vooral het druk zetten vooruit hebben we vandaag gemist, een mooie uitdaging op naar volgende week! Dat de overwinning ondanks matig spel weer binnen is daar zijn we uiteraard trots op, en gezien het spel bied dit perspectief want met het aanwezige talent kan het immers nog vele malen beter! FORZA RWF!!

Delen: