RWF in slotfase langs ONR

25 sep 2023 | RWF 1 Nieuws

Na een wekenlange voorbereiding ging het afgelopen zaterdag dan gebeuren. RWF maakte zijn rentree in de derde klasse, en deed dit zeer verdienstelijk.

Tegenstander ONR wist zich afgelopen seizoen via de nacompetitie te handhaven in de derde klasse. Voor RWF gelijk een mooie krachtmeting.

Door uiteenlopende omstandigheden verscheen er zaterdagmiddag een gehavend RWF aan de start, desondanks kon trainer Jan Mulder toch een prima elftal op de been krijgen.

RWF dicteerde vanaf het begin de wedstrijd, en dit resulteerde de eerste tien minuten in een tweetal grote kansen, die helaas het doel niet wisten te vinden. RWF was veelvuldig in balbezit, maar moest waken voor de snelle en behendige ONR spitsen. Zo verscheen in de 25e minuut een ONR speler voor keeper Otmar van der Toorn, laatstgenoemde trok aan de noodrem, wat resulteerde in een penalty voor ONR. Tot opluchting van iedereen met een RWF hart werd deze bal over geschoten.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, RWF controleerde en probeerde met verzorgd spel tot doelkansen te komen. In de vijftigste minuut was het raak, Wouter donker liet met een schot vanaf de rand zestien het net bollen en de RWF supporters juichen.

Na deze openingstreffer veranderde het spelbeeld enigszins, ONR ging mede door de achterstand zich meer met het spel bemoeien, RWF werd slordiger. Een persoonlijke fout stond dan ook aan de basis van de 1-1. Rik de Boer profiteerde, hij verscheen voor de RWF goalie en schoof de bal beheerst in de hoek. Een domper voor RWF en een opsteker voor ONR.

Met nog een halfuur op de klok ging het beste van het spel er bij beide partijen af. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Echter perste RWF in de absolute slotfase er nog een prachtige aanval uit. Notabene centrale verdediger Cornelis Veenema werd met een pase richting de cornervlag gestuurd, Veenema bedacht zich niet en gaf de bal in een keer strak voor waar de ingevallen Janko Jagersma klaarstond om de bal binnen te lopen. Een ontlading bij de spelers, staf en de supporters! Want met nog maar vijf minuten blessuretijd op de klok mocht dit niet meer mis gaan. En dat ging het ook niet, RWF speelde de wedstrijd keurig uit en de goed leidende scheidsrechter van der Molen vond het na 95 minuten wel mooi geweest.

Een mooie opsteker voor de manschappen van Jan Mulder. De competitie beginnen met drie punten, dat was de wens van RWF en dit werd vanmiddag gerealiseerd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het sterke ONT. Echter met de eerste driepunter in de zak ziet RWF dit als een mooie uitdaging waar ook zeker kansen liggen op een goed resultaat.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma