RWF JO-9-1 najaarskampioen 2016

27 nov 2016 | Wedstrijd Nieuws

Zaterdag 26 december 2016, stond de uitwedstrijd tegen ONB JO-9-4 op het programma. Op papier geen lastige wedstrijd maar RWF wilde de wedstrijd winnen om zo het kampioenschap binnen te halen. De ploeg stond op scherp.

Om 10:15 trapte de RWF -onder het genot van een najaarszonnetje- af op sportpark de Fennen.RWF liet direct zien dat ze er zin in hadden. Vanaf de aftrap gingen ze vol op de aanval en na 1 minuut was het al raak. Via meerdere spelers kwam de bal bij Tristan die meteen uithaalde, 0-1.Even later werd er door ONB hands gemaakt waardoor we een vrije trap kregen. De bal werd niet direct tussen de palen gelegd maar richting een medespeler waardoor het gevaar voor ONB geweken was. Enkele minuten later was het al weer raak, Thom veroverde de bal op passte perfect op Kian die met een mooie slalom door de defensie van ONB heen sneed. Kian prikte de bal netjes en beheerst in de verre hoek, 0-2.ONB kon niets ander doen dan verdedigen en RWF kreeg diverse kansen met name via corners. Bij een van de eerste corners -die door Tristan perfect voor het doel gebracht werd- schoot Jesse maar net naast.RWF stond goed opgesteld met steeds 2 of 3 vrijstaande spelers. Daan stond bij de derde treffer goed voor het doel gepositioneerd. Hij kon de bal aannemen, kappen draaien en in de korte hoek inschieten, 0-3. 2 minuten later zette Daan vanaf de rechterkant voor. De keeper kreeg de bal niet klemvast en de bal ging via zijn benen in het doel, 0-4(e.d.).RWF was op alle fronten beter en het regende kansen, de keeper van ONB redde zijn ploeg regelmatig anders was de score al zeer snel opgelopen.5 minuten voor de rust ging Tristan richting de laatste man en het doel van ONB, na het passeren van de laatste man schoot hij hard op de vuisten van de keeper. Daan was goed meegelopen en hij schoot de afvallende bal netjes tussen de palen, 0-5.In de laatste minuut gaat Daan weer op avontuur, hij kwam vanaf de rechterkant richting het doel en schoot in de verre hoek. De bal ging via de binnenkant van de paal weer uit het doel in de handen van de keeper. Na de uittrap van ONB veroverde Daan de bal weer en schoot met een mooi puntertje de bal in het doel, 0-7. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust. Op naar de ranja en even lekker opwarmen in de kleedkamer.

Na de rust ging RWF direct weer verder met het uitbouwen van de score. ONB kwam er niet aan te pas en ze kwamen amper op onze helft waardoor onze keeper Kris ook mee naar voren kon om mee te voetballen.Na amper 2 minuten schoot Jesse de bal maar net over het doel heen. Bij de uittrap door keeper van ONB veroverde Jesse de bal en schoot de bal alsnog tegen de touwen, 0-7.Er volgde een reeks kansen maar door de drukte van 7 ONB-ers voor het doel was het lastig om te scoren……Een een-twee van Jesse en Daan maar de keeper voorkomt met een sliding een doelpunt…….Thom speelt Kian in, Kian speelt op Daan die meteen uithaalt. Bal beland op de paal…….Jesse schiet strak in de verre hoek, keeper tikt de bal goed uit de verre hoek…….Kris probeert een vrij trap binnen te schieten, bal net niet hard genoeg ingeschoten.Na 8 minuten spelen ligt er al weer een bal in het ONB doel. De bal wordt via Thom en Lienke naar de zijkant gepasst op Tristan die de bal strak voor het doel brengt. Er ontstaat en scrimmage voor het doel en de bal belandt via de keeper voor de voeten van Joël die direct uithaalt, 0-8.1 minuut later komt Rianne in balbezit en speelt Daan -die steeds vrij voor het doel staat- in, Daan schuift de bal behendig langs de keeper, 0-9.Bij ONB gaan de koppies nu echt hangen maar RWF wil nog wel een paar keer scoren en blijft goed voetballen. Bij een inworp van ONB op onze helft onderschept Thom de bal en speelt direct Tristan in. Tristan weet met een geweldige crosspass Daan te bereiken die 10 meter voor het doel hard uithaalt, 0-10.Dit is het spel waar we de laatste weken op getraind hebben. De volgende aanval was minstens zo fraai. Lienke en Jesse spelen Daan in die samen met Joël op de 2 verdedigers van ONB af gaan. Op het moment dat de rechtsback zal ingrijpen prikt Daan de bal perfect tussen de 2 verdedigers door op Joël die keurig via de rechterkant was doorgelopen. Joël schiet hard op de vuisten van de goed keepende ONB keeper. De afvallende bal was voor Rianne die de bal hard en droog in de bovenhoek schoot, 0-11.In de laatste minuut werd Daan hard onderuit gehaald waardoor we nog een vrije trap kregen op een mooi positie. Kris mocht als keeper de bal namens het team nemen. Kris schoot de bal over de grond in de korte hoek, 0-12.

Even later werd er afgefloten door de scheidsrechter en kon RWF het kampioenschap vieren. RWF is met 25 punten uit 9 wedstrijden de terechte én ongeslagen kampioen en laat buurdorp Oerterp achter zich met 22 uit 9.

Een genietende supporter……..

 

Delen: