RWF JO17 verspeelt kampioenschap

10 dec 2019 | Algemeen Nieuws

De wedstrijd tegen Friese Boys JO17-1 was er één om naar uit te kijken. Op voorhand had RWF JO17 alles in eigen hand om het kampioenschap in de wacht te slepen. Met nog twee speelrondes te gaan moest er zowel tegen de Schapenkoppen als tegen Harkema Opeinde zou er dan gewonnen moeten worden.
Met dat doel gingen de jongens van RWF het veld in. Klaargestoomd door trainer Veenema en tot het bot gemotiveerd door leider Jongsma. Friese Boys was echter ook bijzonder gemotiveerd. Voor hen gold namelijk dat bij een overwinning in Frieschepalen de (alcoholvrije) champagne ingeschonken kon worden.
Al binnen tien minuten kwam Friese Boys op voorsprong. Door gebrekkige communicatie in de defensie van RWF kon een voorhoedespeler profiteren en bracht de stand op 0-1. RWF herpakte zich en begon gaandeweg steeds beter te spelen. Hetgeen resulteerde in prima positiespel tot de zestienmeter van Friese Boys. RWF wist uit de duels te blijven en hoefde het op dat gebied dus niet af te leggen tegen de ‘uit de kluiten gewassen’ jongens uit Kollumerzwaag. RWF kon zichzelf voor rust nog niet belonen met een doelpunt, maar het getoonde spel bood perspectief voor tweede helft.
En de beloning kwam in de tweede helft. Na enkele doelpogingen waarvan de bal nog steeds gezocht wordt, kreeg RWF een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal van Friese Boys. De bal lag perfect voor een linkspoot. Dat concludeerde Wouter Donker ook, dus het was vanzelfsprekend dat hij achter de bal ging staan. De verfijnde aangeboren traptechniek van Wouter bleek voldoende om de keeper van Friese Boys te verschalken. Zodoende bracht hij RWF op gelijke hoogte met Friese Boys. Saillant detail was dat bij deze stand Ropta Boys er met de titel vandoor zou gaan. Althans, als zij wisten te winnen van vv Opende (uitslag: 4-4).
Na de 1-1 werd RWF alsmaar gevaarlijker, maar de boomlange doelman werd niet nogmaals gepasseerd. Aan de andere kant gebeurde dat wel. De uitblinkende nummer 10 van speelde zichzelf knap vrij en besloot vanaf 25 meter uit te halen. De bal zeilde over keeper Duncan de Haan, 2-1.
Hiermee verviel de hoop op het kampioenschap voor RWF. Het sierde hen dat ze nog met man en macht op zoek gingen naar de 2-2, maar het geluk was niet aan hun zijde. Scheidsrechter De Wal floot de gehele wedstrijd uitstekend en ook het eindsignaal deed hij meer dan prima. Het verschil tussen verdriet en geluk was groot. RWF droop met de koppen naar beneden richting de douches. De spelers, leiding en meegereisde supporters van Friese Boys begon met het vieren van het kampioenschap. Er was zelfs iemand van Friese Boys die het risico had genomen om de selectie te voorzien van bloemen. Het risico werd beloond.
Ondanks de nederlaag en het mislopen van het kampioenschap mag RWF JO17 trots op zichzelf zijn. Het vertoonde spel, de onderlinge samenwerking en de positieve benadering naar elkaar is een groot compliment waard. De eerste competitie van het seizoen 2019-2020 kan een mooie prestatie genoemd worden en ook de begeleiding verdient daarvoor lof. Er rest nog één uitdaging voor RWF JO17 en dat is winnen bij Harkema Opeinde. Daardoor laat je zien bij de top van deze competitie te horen en stijg je naar een keurige tweede plaats. En dat biedt hoop voor de tweede seizoenshelft waarin alles weer mogelijk is!

Delen: