RWF kan het niet bolwerken tegen LAC Frisia

30 okt 2023 | RWF 1 Nieuws

Op papier stond er afgelopen zaterdag een zware wedstrijd op het programma, het gerenommeerde LAC Frisia was te gast op de Boskdobbe.

En dat het een zware kluif was deze middag werd al snel duidelijk. In de tweede minuut van de wedstrijd lag de bal al in het net. De verdediging van RWF had moeite om een bal goed te verwerken waarna Abubakar Suma de bal achter Rob de Wal kon schuiven. De fase daarna had RWF het erg lastig met het spel van LAC Frisia, de gasten drongen met uitstekend spel RWF veelal terug op eigen helft. De 0-2 in de 23e minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Echter de manier waarop was zeer discutabel. Rechtsback Cornelis Veenema maakte een correcte sliding op de bal oordeelde vrijwel iedereen op het sportpark. Helaas dacht de dienstdoende scheidsrechter hier anders over en hij wees naar de stip. Dit cadeautje werd hartelijk ontvangen en de penalty werd hard en onhoudbaar binnen geschoten.
In het vervolg van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. LAC Frisia creëerde nog enkele kansen maar deze misten doel.

Na de thee ging RWF uit een ander vaatje tappen. Er werden een aantal wissels toegepast en dit kwam het spel ten goede. Helaas kreeg RWF toch weer de deksel op de neus. Na een snelle aanval met een prima voorzet vanaf links, kopte Stefan Efde in de 52 keihard raak. Een domper voor RWF.

Toch begon het bij RWF ergens op te lijken. Het drong LAC Frisia steeds vaker terug en het begon kansen te creëren. Wouter Donker wist een van deze kansen om te zetten naar een doelpunt. Hij werd vrijgespeeld aan de linkerkant van het zestienmetergebied en met een harde en lage schuiver verschalkte hij de LAC goalie. Een opsteker voor RWF die in het vervolg een sterke periode kende en naarstig opzoek ging naar de aansluiting. Er kwamen enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Het slotakkoord was voor LAC Frisia, in de eindfase was het wederom Stefan Efde die een voorzet voorbij keeper Rob de Wal rommelde.

Een terechte overwinning voor LAC Frisia deze middag. De Leeuwarders lieten er in grote delen van de wedstrijd geen gras over groeien en lieten tegelijkertijd zien over een erg sterk team te beschikken. RWF was slechts een klein deel van de wedstrijd bij machte zijn eigen spel te spelen en de tegenstander de wil op te leggen. Dit was te weinig voor een resultaat. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Uit tegen Be Quick Dokkum trappen we om 15:00 uur af.

Alle aanwezige supporters bedankt voor jullie komst! Het is prachtig om te zien dat de support groot blijft, ondanks dat de resultaten soms wat minder zijn.

Read Wyt Fryske Peallen Kop Omheech!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma