RWF KEERT HET TIJ EN LAAT TERNAARD GEDESILLUSIONEERD VERTREKKEN

9 feb 2020 | Algemeen Nieuws

Na een reeks mindere wedstrijden konden zaterdag de mouwen weer opgestroopt worden. Want Ternaard is een pittige tegenstander die met vertrouwen de wedstrijd zal ingaan. Voor RWF was het zaak om vandaag te winnen. Niet alleen om het vertrouwen terug te krijgen maar zeker ook om niet achter te raken met de ploegen bovenin.

De scheidsrechter van vanmiddag, de jongeheer Postma, bleek een invaller te zijn. Mooi dat hij bereid was gehoor te geven aan deze oproep en zijn vrije middag op te offeren voor een lekker potje fluiten. Maar, en dat gaf hij later ook toe, hij had achteraf toch beter thuis had kunnen blijven.

RWF kon weer beschikken over spelverdeler Mark Jalvingh en zijn inbreng zorgde meteen voor wat meer voetballende oplossingen. Mark leverde ook direct zijn visite kaartje af door in de 5e minuut de bal onhoudbaar maar net naast de kruising te schieten. En ook zijn karatetrapschot die hij even later liet optekenen illustreerde zijn enorme gretigheid.

Na 10 minuten profiteerde Jacob Veenema van een miscommunicatie achterin bij Ternaard en de verdediger van Ternaard moest deze fout goedmaken door flink te gaan hangen aan Jacob, die daardoor ten val kwam. Vriend en vijand waren het wel over eens dat dit een strafschop had moeten zijn maar helaas de scheidsrechter vond van niet.

Na een kwartier spelen kwam Ternaard bij de eerste de beste aanval op voorsprong. Ternaard staat erom bekend dat ze maar weinig kansen nodig hebben en dat werd nu weer bewaarheid. 1 kans, 1 goal. En met dat wapen kun je het alle ploegen moeilijk maken.  Johannes Dijkstra kwam goed tussen de verdediger en keeper Weening en rondde beheerst af. Hierna ontstond een leuk voetbal gevecht op vierde klasse niveau. Helaas ontspoorde dit gevecht een beetje omdat de scheidsrechter een paar keer niet goed optrad.

In de tweede helft kwam RWF twee keer goed weg. Ternaard verzuimde de 2-0 te maken en daardoor blijf RWF in de wedstrijd. Bij een 1 op 1 situatie met Jacob Jan Weening bleef Jacob Jan goed kijken en kon daardoor net op tijd de pal onderscheppen. Even later had RWF geluk dat de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in sprong.

Maar RWF had ook aardig wat kansen op de 1-1. Uit een vrije trap kopte Jan Sikko Veenema goed op de goal maar keeper Wesley kon de bal pareren. En even later was het Abe Spinder die alleen voor de keeper kwam maar het was weer keeper Wesley die met zijn grote teen een prima redding verrichtte.

En toen brak de 85e minuut aan. RWF bleef er voor gaan. En met de inbreng van Mika Jansma voor Jacob Veenema en de echte nummer 6 Haaye Postma voor Mark Jalvingh kon RWF energie blijven steken in de wedstrijd. Ternaard ging wat meer in de kont hangen en het spel was op de wagen. De verlossende 1-1 kwam van het hoofd van Jan Sikko. Waar hij eerder nog pech had was het nu wel raak. Keeper Wesley was overigens zo gefrustreerd dat hij een natrappende beweging maakt naar Daan de Boer. De scheidsrechter besloot het bij een vermaning te laten. Bijzonder.

Nu was Ternaard rijp voor de sloop. Erop en er over zal RWF gedacht moeten hebben. Onder luidde aanmoedigingen van het trouwe publiek ging de mannen van Jan Haan er vol voor. Via een prima aanval van linksback Janko Jagersma werd Daan de Boer in stelling gebracht, hij omspeelde zijn tegenstander die vervolgens besloot om Daan pootje te haken. Hier kon de scheidsrechter niet meer om heen en hij moest de bal wel op de stip leggen. Maar helaas RWF mocht blijkbaar niet winnen en hij maakt zijn fout goed om dan maar een corner te geven. Merkwaardig.

Maar af en toe kent voetbal gerechtigheid. De corner werd afgeslagen en kwam voor de voeten van goalgetter Ralph Wagenaar. Hij haalde verwoestend uit, tenminste dat hij voor ogen, en via en been en de grabbelende vingers van keeper Wesley viel de bal tegen het net: 2-1.

Hierna liepen de frustraties bij Ternaard flink op. Met 6 man en grensrechter werd er afgestormd op een toeschouwer die achter de goal stond. Dat je je zo laat provoceren zegt genoeg. Geen goed voorbeeld voor de jeugd. Ook hier stond de scheidsrechter erbij en keek ernaar. Aanvallen van een toeschouwer is gewoon toegestaan.

Nadat de gemoederen enigszins tot bedaren waren gebracht kreeg Ternaard nog de mogelijkheid op een gelijkmaker. Grensrechter Jan Baron vlagde nog voor buitenspel, dit werd genegeerd, de bal ging miraculeus via de lat en keeper Weening maar niet in de goal. Even later floot de scheidsrechter af en moest hij dan toch de punten aan RWF laten.

Een heerlijke overwinning. Het komt niet vaak voor dat je 0-1 achter komt en dan met 2-1 wint. En als je dan ook nog de winnende goal maakt in de laatste minuut, dan smaakt het bier na afloop extra lekker. Proost! Volgende week naar Garijp.

Uw razende supporter.

Delen op social media