RWF KNOKT ZICH NAAR EEN PUNT TEGEN HAULERWIJK.

28 okt 2018 | Algemeen Nieuws

Na een week niet in competitieverband gespeeld te hebben stond nu de wedstrijd uit tegen Haulerwijk op het programma voor het vlaggenschip van onze club. Met de wetenschap dat Haulerwijk hun prestatie elftal op de zondag heeft opgedoekt en er hier een aantal versterkingen uit voort zijn gekomen voor de Haulerwijk zaterdag 1 werd er een zware dobber verwacht voor de mannen van Jan Haan. Na 2 wedstrijden op papier tegen hoogvliegers (Helpman ,Velocitas) en 2 wedstrijden tegen de tot nu toe mindere goden uit 4c ( OKVC, de Lauwers), was deze tegenstander een mooie graadmeter voor RWF om te bekijken waar we nu werkelijk staan qua ontwikkeling na een aantal verschuivingen zowel in de staf als in de spelersselectie.

Waar RWF in de eerste minuten nog vrij aardig startte met als resultaat een vrije trap die door Hayco van Veen heerlijk richting de kruising gejaagd werd (knap uit de kruising getikt door de Haulerwijk keeper), nam Haulerwijk al snel het initiatief in de wedstrijd over. Niet kort dekken en apathisch reageren in de omschakeling van valbezit naar balverlies waren hier debet aan. De nummer 10 van Haulerwijk wat kreeg alle ruimte om het spel te verdelen waar verwacht mocht worden dat deze knappe voetballer juist dit zou worden belet. Dit resulteerde tot enkele beste kansen voor Haulerwijk zo werd er in kansrijke positie voorlangs geschoten door Haulerwijk, ging een schot voor open doel over en uiteindelijk werd in de 16e minuut meer dan terecht de 1-0 gemaakt. Waar in een duel een Haulerwijk speler er lekker stevig in , deed de nr 6 van RWF dit het tegenovergestelde met als gevolg dat een Haulerwijk aanvaller de vrije doortocht kreeg naar keeper Jacob Jan Weening dit buitenkansje werd met een lage schuiver keurig afgemaakt 1-0. Hierna volgde nog een fase waarin Haulerwijk de overhand had maar creëerde hierin op wat vrije trappen en corners na geen echte kansen meer. Bij RWF moest noodgedwongen gewisseld worden en moest Jesper Veenma zich met een zere enkel laten vervangen door Haaye Postma. Laatst genoemde verdient een groot compliment want hij mocht koud het veld in en zijn opdracht was duidelijk de gevaarlijke nr. 10 van Haulerwijk uit de wedstrijd halen, vanaf duel nr. 1 werd dit ook gedaan en langzaam maar zeker was te zien dat RWF zich in de wedstrijd terug knokte wat uiteindelijk in de 28e minuut een grote kans opleverde voor Wieger Bosma, het was Hayco van Veen die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zijn en de bal door de lucht voorgaf op de 2e paal waar Wieger helaas de bal net verkeerd raakte waardoor de bal over en naast vloog, jammer want met een beetje gevoel/geluk? had dit de 1-1 moeten zijn. Nog geen minuut later had de stand alsnog gelijk getrokken kunnen worden, het was de wederom zeer goed spelende Wieger Baron die de bal onderschepte en Tycho Roersma alleen voor de keeper zette echter werd ook deze kans helaas niet benut doordat de bal verkeerd werd geraakt

waardoor het leder over de deklat vloog. Deed Haulerwijk dan niks meer ? ja zeker wel echter bleef het in de fase van de voorzet of steekbal bij hun onnauwkeurig waardoor ze eigenlijk geen kansen meer creëerden, terwijl hier de mogelijkheden wel voor lagen. Het was dan ook wederom RWF die de laatste echte kans voor het bakje thee kreeg, uit een corner was het de bij de 2 paal inkomende Wieger Baron die de bal net naast schoof waardoor de ruststand op 1-0 bleef staan.

De eerste helft werd in de rust druk besproken door het aanwezige RWF publiek conclusie was over het geheel dat het nog voetbal niet best was, echter moest hierbij genoteerd worden dat ondanks het overwicht van Haulerwijk (wat er voornamelijk in de eerste 25 minuten was) RWF toch de nodige kansen had gehad op de gelijkmaker maar zich gelukkig mocht prijzen dat het dus in de eerste fase van de wedstrijd maar op 0-1 achterstand is blijven staan waardoor we in de wedstrijd bleven.

De tweede helft bleef de wedstrijd zich door ontwikkelen zoals de eerste geëindigd werd, RWF liet zien dat er ondanks dat het in balbezit niet altijd even goed verzorgd was (voornamelijk de passing) wel als team in staat is om zich op karakter terug te vechten in de wedstrijd. In tegenstelling tot de eerste fase van de wedstrijd zat RWF er bij balverlies “kort” op waardoor Haulerwijk zich steeds lastiger onder de druk van RWF kon uit spelen. In de 50e minuut was het Wieger Baron die in kansrijke positie de bal met het hoofd niet goed raakte waardoor de keeper de bal alleen maar hoefde na te kijken. In de 55e minuut was het een andere Wieger die de kans op de gelijkmaker kreeg echter nadat hij door Tycho prachtig voor de keeper werd gezet lukte het niet om de bal me te krijgen plus zijn balans te houden waardoor hij ten aarde stortte voordat hij kon afwerken op de goal waar alleen de keeper nog te vinden was. Kort hierna was het toch Haulerijk die de kans kreeg om de 2-0 maken echter was het keeper Jacob Jan Weening die op randje 16meter knap en belangrijk redde toen de Haulerwijk aanvoerder 1 op 1 met hem stond. Dit was meteen ook de laatste echte kans van de wedstrijd voor Haulerijk, RWF stroopte de mouwen nog eens op want het voelde dat er wat halen viel. En al enkele minuten later was het Tycho die de bal laag inschoot echter kon de keeper van Haulerwijk met de voeten redding brengen. Inmiddels waren Xander Wagenaar en Jelmer Donker ingevallen voor Wieger Bosma en Hayco van Veen, en ook deze beide spelers zorgden er met een goede invalbeurt voor dat RWF meer en meer druk op de tegenstander kreeg. Haulerijk kreeg nog een kopkansje maar deze inzet mag gezien het ontbreken van kracht ook niet dan een kansje genoemd worden. Rond de 75e minuut was het moment dan eindelijk daar het was Jacob Veenema die op snelheid zijn man passeerde en een prachtige voorzet op de 2e paal gaf, het was de Talibanman ut Peallen (Jelmer Donker) die bal volley misschien nog wel knapper binnen werkte 1-1 en dit was gezien de tweede helft meer dan terecht te noemen. In de resterende speeltijd gingen de mannen van Jan Haan op jacht naar de overwinningen en kreeg het hier ook nog een tweetal beste

kansen voor het was de dus goed invallende Xander Wagenaar die met een slimme pass Tycho in kansrijke positie zette helaas werd de bal verkeerd geraakt waardoor de bal de juiste richting miste. In de 89e minuut kreeg RWF haar laatste kans echter lukte het tot twee maal toe uit de zelfde voorzet niet bal goed te raken waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Conclusie:

Deze wedstrijd werd zoals in het verslag benoemd gezien als een mooie graadmeter waar RWF nu stond tegenover het van een kwaliteitsimpuls voorziene Haulerwijk. Ondergetekende zat in de auto op naar een heerlijk Hertog jan in de Peallen de wedstrijd eens te over denken. Enerzijds was RWF de eerste helft apathisch gestart en was het gedurende de hele wedstrijd in balbezit niet altijd even zuiver, maar aan de andere kant waren er bijna geen doelloze lange ballen te zien aan RWF zijde ondanks dat het sommige fases van deze wedstrijd wel de makkelijkste oplossing was geweest gezien we vooral de eerste helft veel onder druk stonden. Dat plus dat RWF heeft laten zien als team te knokken voor elke meter als het voetballen niet wil maakte dat we zelfs nog even aan 3 punten gingen denken in de eindfase van de wedstrijd, en dat mag vooral gezien de eerste fase toch ook als knap van het team gezien worden?. Dat het in balbezit en dan voornamelijk in de passing nog beter moet bevestigde deze wedstrijd. Echter de intentie om te voetballen van achteruit( hoe lastig soms ook) lijkt terug te zijn en dat het dan er soms niet altijd even goed uitziet neemt ondergetekende graag voor lief.

Delen: