RWF krijgt te weinig in spektakelstuk tegen Waskemeer

okt 16, 2022 | RWF 1 Nieuws

Onder prima omstandigheden werd er om iets over half 3 afgetrapt tussen RWF en Waskemeer. RWF wou zich graag revancheren na de nederlaag van een week daarvoor tegen SCN, Waskemeer ging op zoek naar de eerste punten deze competitie na een gestaakte wedstrijd, een weekend vrij en een nederlaag tegen SVBO.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en binnen 5 min. had de bal al in het net moeten liggen, ware het niet dat Johan Bouma met een knappe reflex Daan de Boer van scoren wist te houden toen deze alleen voor hem verscheen. Niet veel later leek die treffer er alsnog te komen, een voorzet van Hielke v/d Meulen viel in de 16 pardoes voor de voeten van Wieger Bosma, zijn schot werd echter nog net geblokt. De eerste uitval van Waskemeer liep voor RWF met een sisser af, de pijlsnelle Muller leverde een voorzet bij de 1e paal af op Schievels die de bal niet vol kon raken waardoor de bal voor de goal van Jacob-jan Weening langs rolde.

In het kwartier daarna had RWF een duidelijke overhand en kreeg het genoeg kansen om de score te openen, echter stond het vizier te vaak niet goed afgesteld of stond Johan Bouma op de juiste plek om redding te brengen. En dan is er die bekende voetbalwet, als je hem zelf niet maakt dan… Een lange bal van Holband werd goed verlengd door Hummel waardoor Schievels zomaar oog in oog stond met de keeper van de thuisploeg, koud kunstje voor de spits van Waskemeer, 0 – 1.

Direct na deze goal kreeg RWF al de kans om de stand gelijk te trekken, een lange bal op Jacob Veenema viel precies goed, Jacob hield goed het overzicht en zette Wouter Donker in scoringspositie, zijn schot werd echter (al)weer knap gekeerd door Bouma. Niet veel later werd het nog erger voor de thuisploeg, Muller kwam goed naar binnen, leverde een voorzet af die precies tussen de verdedigers en keeper van de thuisploeg viel en wie anders dan Schievels was er als de kippen bij om zijn 2de goal van de middag binnen te koppen, 0 -2.

Ondanks deze mokerslag wist RWF in de laatste minuten voor rust het gaspedaal nog een keer extra in te drukken en in deze fase denderde RWF over de gasten heen. Dit resulteerde eerst in een prachtige aansluitingstreffer van Xander Wagenaar, hij schoot de 1 – 2 op aangeven van Daan de Boer hard en hoog binnen. Waskemeer snakte naar het rustsignaal maar nog voor rust was de gelijkmaker een feit, een schot van Hielke v/d Meulen werd nog gekeerd door Bouma, maar op de rebound van Daan de Boer was hij kansloos, 2 – 2.Zo had het in grote getalen publiek genoeg om te bespreken tijdens de pauze, kon RWF na rust doordrukken of ging de individuele kwaliteit van Waskemeer de doorslag geven?

De eerste fase van de 2de helft was het duidelijke dat eerste, waar Hielke v/d Meulen opnieuw de vuisten van Johan Bouma direct na rust testte, zocht Bosma het doel net wat te hoog met zijn schot van ruim 25 meter. De 3 – 2 kon niet uitblijven en na een werkelijk prachtige combinatie tussen Daan de Boer en Xander Wagenaar was het laatstgenoemde die oog in oog met de keeper van Waskemeer geen fout maakte en de thuisploeg voor het eerst op voorsprong zette deze middag.

Lang kon RWF echter niet van de voorsprong genieten, een afvallende bal werd door de ingevallen Hardebol prachtig binnengedrukt van een metertje of 25, een schitterende gelijkmaker, 3 – 3. Vanaf de aftrap ging RWF direct weer op zoek naar een nieuwe voorsprong en die had er moeten komen. Via Jacob Veenema en de fantastisch spelende Hielke v/d Meulen kwam de bal bij Wouter Donker, helemaal vrij voor Bouma kwam opnieuw de keeper als winnaar uit de strijd.

Gaandeweg de 2de helft werd duidelijk dat de intense wedstrijd zijn tol had geëist op menig speler, Waskemeer leek genoegen te nemen met een punt en RWF zocht naar de treffer die ze de verdiende 3 punten zou opleveren. Beide teams wisselden om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en de beste kans was vlak voor tijd voor de ingevallen Mika Jansma. De hardwerkende Jarno Haisma trok vanaf de achterlijn de bal perfect teug op de vrijstaande Mika Jansma, helaas voor de thuisploeg raakte hij de bal niet goed waardoor de bal naast het doel verdween.Toen de goed leidende scheidsrechter Adema na ruim 95 min. een einde maakte aan de wedstrijd waren vriend en vijand het eens dat RWF te weinig had gekregen en Waskemeer teveel met de puntendeling. Komende zaterdag even geen competitievoetbal, dan reist RWF af richting Ouwe Syl voor een bekerwedstrijd.

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma