RWF laat er geen gras over groeien!

sep 18, 2022 | RWF 1 Nieuws

Zaterdag 16 september stond de uitwedstijd tegen TFS op het programma. Na twee knappe zeges tegen Drogeham en Rottevalle was het de taak voor RWF om vandaag weer een overwinning te boeken. Bij winst konden de mannen van Jan Haan voor de vijfde keer op rij doorgaan in de beker.

Om klokslag 3 uur werd de wedstijd gestart door de scheidsrechter. Vorig jaar werd TFS met 10-1 verslagen en dit leek de ploeg nog niet zijn te vergeten. TFS liet de bal aan RWF en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. In de openingsfase werd er door RWF weinig gecreëerd. Bij vlagen werd er mooi veldspel getoond, maar dit hield vaak bij de 16 meter op. In de eerste 40 minuten waren er een aantal kansen. Mika Jansma en Xander Wagenaar testen beiden het houtwerk en een aantal voorzetten gingen voor langs. Veel gevaarlijker kon RWF niet worden.

In de 45e minuut was het Xander Wagenaar die de ban brak voor RWF. Op slag van rust krulde hij de bal uit een vrijetrap in de kruising. Hij liet de keeper kansloos en tekende dus voor de 1-0. Dit was ook direct het laatste balcontact van de eerste helft en beide ploegen konden aan de thee.

In de tweede helft liet RWF er geen gras over groeien. Vanaf de eerste minuut na rust voerde RWF het tempo op. In de 52e minuut was het dan ook raak voor de ingevallen Wieger Bosma. Zijn schot werd licht getoucheerd en belandde zo in de verre hoek; de 2-0 stond op het scorebord.

In de 60e werd Daan de Boer weggestuurd en kon de bal door de benen van de keeper schuiven;3-0. In de 68e minuut gaf Hielke van der Meulen een uitstekende voorzet op een TFS verdediger, die de bal keurig in een hoekje kopte; 4-0. In de 70e minuut was het alweer raak. Jacob Veenema stond als een echte spits op de juiste plaats en kon de bal binnentikken; 5-0.

De gemoederen bij TFS liepen steeds hoger op. De ploeg had er niet meer zo’n zin in en dat liet een speler ook merken. In de 73e minuut liep hij tegen zijn tweede gele kaart aan. Hij was het niet eens met de scheidsrechter en kon zijn ongenoegen niet voor zich houden. Een welbekende ‘’praatkaart.’’

RWF ging verder waar ze gebleven waren; doelpunten maken! Na een goede actie van Dyon van der Meulen over de linkervleugel; hij behield het overzicht en trok de bal goed terug op Abe Spinder en het werd 6-0. Daarna was het wederom Xander Wagenaar die zijn naam op het scorebord zette. Na een snelle combinatie door de as van het veld kwam hij 1 op 1 met de keeper en schoot de bal beheerst in het hoekje; 7-0. Ook mocht Wieger Bosma aanleggen voor zijn tweede goal van de middag. Hij sleepte de bal langs de keeper en kon de bal in het open goal tikken 8-0.

Helaas raakte de keeper van TFS bij deze actie zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Namens het bestuur, spelers en supporters van RWF wensen wij de keeper van TFS veel sterkte bij zijn herstel!

De goed fluitende scheidsrechter maakte als reactie op deze gebeurtennis de juiste beslissing om de wedstijd af te fluiten. Met een eindstand van 8-0 in het voordeel van RWF.

De mannen van Jan Haan kunnen zo langzamerhand als echte ‘’cupfighters’’ worden beschouwd, nadat ze zich voor de 5e keer op rij hebben geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Volgende week zaterdag staat de eerste competitie wedstijd tegen Wildervank op het programma. RWF kan met een goed gevoel beginnen aan de competitie, maar een goede voorbereiding biedt helaas geen garanties voor een goede seizoenstart.

RWF gaat nooit verloren knoop dat maar in uwe oren!

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma