RWF leert harde les tegen Zwaagwesteinde

8 okt 2023 | RWF 1 Nieuws

Met zes uit twee is RWF prima begonnen aan de competitie. De aanwezige supporters gingen er zaterdagmiddag dan ook eens goed voor zitten. Een spannende wedstrijd zat er echter geen moment in.

RWF begon onthutsend zwak aan de wedstrijd. En al na 28 seconden lag de bal in het net. Balverlies vanaf de aftrap en laks ingrijpen van de RWF verdediging resulteerde in de 0-1. Voor wie dacht dat RWF wakker geschud was, kwam bedrogen uit. Na acht minuten mocht een Zwaagwesteinde aanvaller uithalen vanaf een meter of twintig, de bal ging binnenkant paal binnen. Keeper Jacob Jan Weening was kansloos op deze inzet.

Na deze dreun leek RWF wat beter in de wedstrijd te komen, het drong Zwaagwesteinde meer terug en in de 32e minuut was het Wouter Donker die aan de rechterkant zijn snelheid kon benutten, oog in oog met de Zwaagwesteinde keeper faalde hij niet, 1-2.

Het ervaren Zwaagwesteinde leek niet van slag en vergrote de marge al weer snel, eerst werd er vanuit een hoekschop volledig vrijstaand binnengekopt. En vlak voor rust lag ook de vierde tegengoal in het net na een snelle aanval over de rechterflank. Laatstgenoemde gebeurde echter wel vanuit een buitenspel situatie, echter wuifde de scheidsrechter dit weg. Met een 1-4 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust ging RWF noodgedwongen wat meer op de aanval spelen, er werd meerdere malen gewisseld. De marge was echter al te groot. In de 55e minuut raakte de wedstrijd helemaal in het slot. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door iedereen gemist, en rolde pardoes in de rechterhoek van de goal, 1-5.

In het vervolg van de wedstrijd waren er over en weer nog wat kansen. Maar over het algemeen vond Zwaagwesteinde het wel prima, en kon RWF ondanks veelvuldig balbezit geen potten breken. Een terechte 1-5 nederlaag was dan ook de eindstand.

RWF speelde deze zaterdag ongeconcentreerd en zonder de juiste focus. Iets wat in de eerste twee wedstrijden duidelijk wel aanwezig was. Zwaagwesteinde liet vanmiddag zien dat dit in deze derde klasse niet kan en trakteerde RWF op een terechte dikke nederlaag. Echter is er geen man overboord, en kan RWF hier lering uit trekken. De jonge en talentvolle spelersgroep krijgt volgende week de kans om zich te revancheren in en tegen Opende.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma