RWF moet genoegen nemen met een punt in derby tegen Opende

11 nov 2018 | Algemeen Nieuws

Na een mooie bekeravond waar RWF zijn meerdere moest erkennen in vv Zwaagwesteinde stond er wederom een mooi affiche op het programma Opende thuis wat een heuse derby genoemd mag worden.

Op een volgepakt Sportpark de Boskdobbe begon RWF dan ook scherp en voetballend prima aan de wedstrijd en dit resulteerde direct in gevaar voor het doel van Opende doelman Pijpker, zo kreeg Cornelis Veenema door goed bedienen van Tycho Roersma als eerste de kans om de trekker over te halen, echter liet zijn normaal gesproken zeer begaafde traptechniek hem in de steek waardoor het rollertje wat van deze kans overbleef een makkelijke prooi voor de Opender doelman was. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden voor RWF echter had Hayco van Veen eerst uit een pass van aanvoerder Jan Sikko Veenema en later uit een vrije trap het vizier net niet op scherp staan waardoor het bij niet meer dan een mogelijkheid bleef. In de 10e minuut was RWF het dichtst bij een doelpunt echter verdween de bal op de deklat waardoor het 0-0 bleef. Na deze voetballend gezien goedde start van de mannen van Jan Haan waren de kansen even op, RWF had het balbezit en controleerde de wedstrijd zonder de Opende ook maar het gevoel te geven dat er iets te halen viel in Frieschepalen vandaag. In de 30e minuut was er de kans op de 1-0 echter werd de inzet van Wieger Baron nog net voor de doellijn van het Opender doel weggehaald. Waar RWF heer en meester was nam Opende tegen alle verhoudingen in de leiding in de wedstrijd, het was Willem Boelens die bal wou verdedigen echter nam hij aldus de scheids ook de man mee binnen het 16 meter gebied wat resulteerde in een strafschop die keurig afgemaakt werd 0-1. Dit was wel even een dreun te noemen want waar RWF het naliet om de mogelijkheden te benutten kreeg het van Opende een lesje effectiviteit voorgeschoteld want in de 41e minuut viel ook de 0-2 het was de ingevallen Daan Vlastuin die ondanks dat hij zijn man in de rug duwde (heeft hij een handje van) de 0-2 uit de scrimmage kon scoren en dit niet naliet waardoor RWF de rust in ging met een 0-2 achterstand en het gegeven dat het zelf zijn kansen niet afmaakte en Opende aan halve kans genoeg leek te hebben, dat zou een bijna onmogelijke opdracht worden om nog een resultaat te behalen was mening van menig supporter in de kantine.

Maar daar was buiten de mentale veerkracht van de heren van Jan Haan gerekend mede door twee goed uitpakkende wissels werd de 0-2 achterstand binnen vijf minuten rechtgetrokken. De eerste treffer kwam op naam van de ingevallen Janko Jagersma die dankbaar gebruik maakte van het feit dat Opende keeper Pijpker de bal glippen liet, een tikje was genoeg voor de belangrijke 1-2. De eerstvolgende aanval betekende ook direct de 2-2, uit een prachtig afgemeten voorzet van Rene

Haarsma was het Tycho Roersma die keurig binnenkopte 2-2 en heel sportpark de Boskdobbe stond op de kop want dit was wel een hele snelle en knappe comeback. RWF had het heft stevig in handen en dit resulteerde in nog meer kansen, in de 60e minuut was het Janko Jagersma die 1 op 1 met keeper Pijpker kwam echter wist laatstgenoemde door snel uit de goal te komen knap te redden. Hierna kreeg Opende een beste kans mede door een fout in de verdediging van RWF kwam een Opende speler in kansrijke positie voor goal, echter schoot hij gehaast en onzuiver over de goal van Keeper Weening. In 68e minuut werd RWF flink benadeelt door de scheidsrechter die te snel floot voor een overtreding op Abe Spinder terwijl het Janko Jagersma was die zonder tegenstand naar het doel van Opende had gekund om aldaar de klus te klaren, helaas mocht dit dus niet zo zijn waardoor een riante kans ontnomen werd. Waar Abe Spinder in de 78 minuut nog de bal voorlangs kopte was het daarna Opende die voor het eerst de regie in de wedstrijd nam onder aanvoering van een zeer goed spelende rechtsvoor volgden er een paar riante mogelijkheden en uiteindelijk leek in de 85e minuut nog de 2-3 te vallen ook, het mee gereisde Opende publiek werd na een minuut echter weer tot stilte gemaand want er was buitenspel geconstateerd waardoor de goal afgekeurd werd. Hierna bleef Opende op zoek naar de winnende treffer echter leidde dit niet meer tot uitgespeelde kansen waardoor de stand op 2-2 bleeft staan. In de bestuurskamer volgde later de befaamde gehakballentest van de Enige echte gehakballen tester uit Opende na een diepe zucht en goed beraad was de uitslag van de RWF gehakbal: De RWF gehaktbal staat in de ranglijst aldus de Opender-gehaktballentester onderaan maar ook bovenaan! Deze uitkomst zal het bestuur meenemen in het gehaktbalevaluatie moment, langs deze weg bedankt voor de feedback en volgend jaar staat de “bal” weer voor je klaar!!

Conclusie:

De mannen van Jan Haan hebben aan klantenbinding gedaan, goed verzorgd voetbal en van 0-2 achterstand terugkomen is knap en getuigt van een prima teamspirit binnen de ploeg. Ook heeft de “bank” wederom weer zijn waarde bewezen met een paar prima invalbeurten. Als kritische noot mag toegevoegd worden dat op het laatste kwartier na RWF zichzelf tekort doet door het niet afmaken van de mogelijkheden. Want eerlijk is eerlijk van 0-2 terug komen is zeer knap tegen een stug op de counter spelende Opende, maar uiteindelijk is er maar 1 punt op de Boskdobbe gebleven waar het er drie hadden moeten zijn wil je de aansluiting met de subtop behouden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ASC uit Augustinusga dan weer de kans om een driepunter binnen te halen aanvang wedstrijd 14.00.

Delen: