RWF neemt de drie punten mee uit Dokkum.

10 nov 2019 | Algemeen Nieuws

Voor RWF was de boodschap voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. Winnen en zorgen dat we er zelf alles aan gedaan hebben om na periode 1 bovenaan de ranglijst te staan.

Met deze intentie begonnen de mannen van Jan Haan zeer voortvarend aan de wedstrijd en het middenveld combineerde er met de aanvallers lekker op los. Het duurde dan ook maar 5 minuten voordat de eerste kans voor onze roodhemden ontstond, na een knappe combinatie gaf Hayco de bal voor op Daan de Boer echter wist deze de bal helaas over in plaats van in de goal te krijgen. In de 9e minuut onstaat de volgende kans, ditmaal is het Tygo die wederom Daan in stelling brengt echter was deze bal moeilijk te controleren waarna de Dokkumer goalie makkelijk kon ingrijpen. RWF bleef hierna goed voetballen wat zich uitte in een eerste 20 minuten die bijna volledig op de dokkumse speelhelft plaats vond. In een van de weinige momenten dat dit niet zo was leed Dokkum duur balverlies, het was de sterk spelende Wieger Bosma die open draaide en Jacob Veenema de ruimte in stuurde, hij liep rustig om de te ver uitgekomen keeper heen en maakte de 1-0. Waar de Red and White stand dacht nu een lekkere middag tegemoed te gaan liep dit in de 2e fase van de eerste helft even anders. Of het concentratie, onderschatting of het gladde speelveld was dat is de vraag maar het niveau van RWF zakte als een speer naar beneden. Veel onnodig balverlies, plus veelal de moeilijkste oplossing zoeken maakte dat Dokkum steeds meer balbezit kreeg zonder hier veel goeds mee te doen. Het is wel RWF die de volgende kans krijgt echter is de 1e aanname van Abe Spinder helaas te matig waardoor een 100 procent kans verijdeld kon worden door de keeper. Na circa 40 minuten is het Dokkum die eindelijk wel eens iets goeds met het door RWF geschonken balbezit doet. De linksbuiten komt naar binnen en haalt knap uit over keeper jj Weening 1-1. Tot de rust bleef het spelbeeld zonder kansen te noteren hetzelfde. RWF slordig en Dokkum onmachtig aan de bal. Dus was een ieder tevreden met het seintje voor de thee.

Na de rust hadden de mannen van Jan Haan weer het betere van het spel, nogniet altijd even goed maar de bal ging tenminste wel weer naar de goede kleur, het duurde dan ook maar enkele minuten totdat dit zich uitbetaalde. Daan de boer schoot vanuit de 2e linie en deze inzet was de keeper te machtig 1-2. Hierna volgde een tweede helft waarin Rwf het niet meer moeilijk heeft gekregen. verdedigend hebben de mannen van Jan Haan de zaken prima voor elkaar en dit uitte zich ook vandaag weer in de tweede helft. Er viel geen mogelijkheid voor de groenwitten te noteren, Rwf daaraantegen had meer met de geboden ruimte kunnen doen echter was de passing in de laatste fase niet altijd even nauwkeurig. Doordat een inzet van Wieger Baron over de goal getikt werd en Daan de Boer zijn bal met de bibs van de keeper gekeerd werdt bleef het dan ook bij de 1-2 eindstand.

conclusie:

De eerste 20 minuten hebben we goed voetbal mogen zien van de mannen van Jan Haan, daarna een matige fase waarin totaal onnodig de gelijkmaker viel. De tweede helft was verdedigend zeer sterk, als daar de volgende keer het voetbal van de eerste 20 minuten aangekoppeld word moet de Red and White stand nog maar zien wie ons gaat verslaan. Echter is het aan Jan Haan en zijn volgelingen om deze vreemde ups en downs in een wedstrijd eruit te krijgen. Lukt dat dan wordt het nog een heel mooi seizoen!

Volgende week wacht RWF een mooie graadmeter in de beker competitie. Om 1700 zal er dan op de boskdobbe afgetrapt worden tegen Olyphia een zondag 3e klasser. Tot dan op sportpark de Boskdobbe!!

Delen op social media