RWF onderuit tegen Kootstertille

4 dec 2023 | RWF 1 Nieuws

In de afgelopen weken werd er door RWF vertrouwen getankt. Met een aantal prima wedstrijden leek de weg naar boven ingeslagen. Zaterdagmiddag tegen Kootstertille verviel RWF echter weer in oude fouten, en werd het geconfronteerd met een ruime nederlaag.

En daar leek het het eerste halfuur niet op, RWF speelde verzorgd en Kootstertille moest veelal terug. Er werden enkele knappe aanvallen op de mat gelegd, echter stond het vizier niet op scherp bij de rood- witten. Na een half uur spelen kwam de al oude voetbalwet dan ook weer uit. Kootstertille kreeg door een fout in de RWF defensie een vervroegd sinterklaas cadeautje. Falco Bierma mocht op stomen richting het RWF doel en faalde niet. Een flinke tegenvaller voor RWF. Hiervan nog amper bekomen lag ook de tweede tegentreffer al in het net. Een afgeslagen vrije trap vanaf links belande voor de voeten van Kees de Vries, hij schoot hard op het doel en via een speler ging de bal het doel in. Met een geflatteerde tussenstand ging men vervolgens de kleedkamers opzoeken.

Na de thee probeerde RWF de aansluiting te vinden, en in de 48e minuut kreeg het hiervoor de kans, een prima kopbal van Ralph Wagenaar ging helaas op de paal. In de 50e minuut kreeg RWF de deksel op de neus, een rappe Kootstertille aanval werd knap afgerond door Tom van der Veen. Kort na de 0-3 deed Xander Wagenaar toch iets terug, een voorzet vanaf rechts werd teruggekopt door Mika Jansma op Xander Wagenaar die bij zijn man wegdraaide en de bal binnen wist te werken.

RWF zette vervolgens aan en kreeg wederom een aantal kansen en mogelijkheden maar het strande vaak in de zestien meter of faalde in de afwerking. In de 70e minuut nam Kootstertille definitief afstand, een vrije trap belande op het hoofd van Jouke Waaksma die hard binnenkopte. Een aantal minuten later was het Aize Storm die na een bal op de paal binnenschoot. Vlak voor tijd deed Mika Jansma nog wat terug, zijn voorzet ging over iedereen heen inclusief de Kootstertille goalie. De 2-5 was dan ook de eindstand deze middag op de Boskdobbe.

RWF kreeg een keiharde les van het ervaren Kootstertille. Over de gehele wedstrijd was het veldspel en de kansen verhouding gelijkwaardig. Echter hebben de gasten een aantal spelers rondlopen die aan een halve kans genoeg hebben. Daarnaast zullen de cruciale fouten uit het spel moeten bij RWF wil het dit seizoen overleven in de derde klasse. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen in een uitwedstrijd tegen Wykels Hallum!

Via deze weg willen we de vrijwilligers bedanken die er voor hebben gezorgd dat er afgelopen zaterdag een prachtige sneeuw en ijsvrije kunstgrasmat lag. Hulde!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma