RWF op karakter langs SVBO

14 nov 2022 | RWF 1 Nieuws

De motoren van de Bosklopper verhuur bussen werden weer gestart om ditmaal koers te zetten richting Emmen. Na een uur rijden werd er neergestreken op het prachtige sportpark van SVBO. Een mooie krachtmeting stond deze middag op het programma voor de mannen van Jan Haan. SVBO beschikt over een team dat heel aardig kan voetballen.

Rond half drie werd er afgetrapt achter de oude Meerdijk. RWF trok vanaf het beginsignaal het spel naar zich toe, iets waar SVBO moeite mee had. In de 9e minuut was het verdediger Sietse Anne van de Velde die een corner in eens op de pantoffel nam, deze mooie inzet werd helaas gekeerd. Niet veel later was het de beurt aan SVBO, na een scherpe counter over rechts werd er matig afgerond en deze bal werd gekeerd door keeper Jacob Jan Weening. Zo gebeurde er veel in de openingsfase. In de 12e minuut was het raak voor RWF, de van een blessure teruggekeerde Abe Spinder combineerde met Jacob Veenema dwarsdoor het centrum van SVBO, en laatstgenoemde rondde keurig af.  Een mooi doelpunt van RWF.

In het vervolg van de eerste helft was het RWF dat controleerde. De wedstrijd werd wel steeds meer fysiek met veel kleine overtredingen, iets waar de scheidsrechter het moeilijk mee had. Het spel kon als rommelig worden bestempeld. Het prima spel van beginfase verdween en RWF kreeg het moeilijker met SVBO, tot meer dan enkele speldenprikjes van de thuisclub leidde dit echter niet. Tussendoor werd RWF nog wel gevaarlijk. Centrale verdediger Sietse Anne van der Velde wist met een prachtige lange bal Abe Spinder te bereiken, via Jacob Veenema belandde de bal bij Daan de Boer, zijn bal verdween net naast het doel.

Na rust probeerde SVBO het wel, RWF moest regelmatig achteruit maar gaf weinig tot niks weg. Zelf werd er door slordigheden te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld, echter bleef de organisatie staan en werden SVBO aanvallen gepareerd. In de 75e minuut kreeg RWF de kans op de wedstrijd op slot te gooien, en dit gebeurde. Na een mooie combinatie over de linkerkant van het veld wist Mika Jansma de bal terug te leggen op de zestien meter. Xander Wagenaar kreeg de bal, kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal rustig langs de SVBO keeper.

Zo ging de wedstrijd naar zijn einde, SVBO probeerde nog wat, maar het nog steeds hard werkende RWF gaf geen krimp. De score had nog hoger op kunnen lopen, in de 80e minuut vonden Xander Wagenaar en Jacob Veenema de Keeper en in de rebound de paal op hun weg.

Na 92 minuten voetbal konden de armen de lucht in, RWF boekte een uiterst knappe overwinning in Emmen, tegen een sterke tegenstander. RWF had het de afgelopen weken vaak moeilijk, en was zoekende naar de juiste vorm. Vanmiddag zagen we weer een herkenbaar RWF, voetballend uit een hechte organisatie, hard werken voor en met elkaar en bij vlagen goed voetbal. Wanneer dit alles samen komt is RWF een erg lastig te bespelen ploeg. Aankomende speelronde is RWF vrij, zo kunnen de vele (licht) geblesseerde spelers aan hun herstel werken om over twee weken er weer te staan, thuis tegen Wildervank. Supporters bedankt en tot over twee weken!

RWF gaat nooit verloren, knoop dat in uw oren.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma