RWF pakt belangrijke zege

12 mei 2024 | RWF 1 Nieuws

In de stralende zon betraden de manschappen zaterdagmiddag het veld op de Boskdobbe. Wederom grote belangen voor beide teams in de strijd tegen nacompetitie en directe degradatie.

RWF kwam goed uit de startblokken en speelde een behoorlijk eerste halfuur. Na vijf minuten was het Daan de Boer die de lat raakte. Vijf minuten later was het wel raak. Na mooi combinatie voetbal wipte Xander Wagenaar de bal over de Wykels verdediging, en zette zo Jenno Brink voor de keeper en hij werkte de bal behendig binnen. Het eerste doelpunt in RWF 1 voor de jonge middenvelder, samen met zijn teamgenoten werd dit heugelijke moment even goed gevierd.

Wykels Hallum antwoorde daarna bijna direct, een vrije trap werd goed ingeschoten maar knap uit het doel geronseld door keeper Rob de Wal. in de 25e minuut was het vervolgens Xander Wagenaar die de score verdubbelde, met een mooie schuiver van afstand liet hij de Wykels Hallum keeper kansloos.

Na de 2-0 werd het er niet beter op van RWF kant, en Wykels Hallum verscheen enkele keren gevaarlijk voor het doel. Desondanks ging men met 2-0 de rust in.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd en met name van RWF naar een bedenkelijk niveau. In de 55e minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner werd opnieuw de zestien in gebracht en door Bjorn Dijkstra tegen de touwen gekopt.

Na de 2-1 ging Wykels mede door een aantal wisselingen vol voor een positief resultaat. RWF kreeg logischerwijs veel ruimte, en het kreeg ook vele grote kansen. Echter werd hier bijzonder slordig mee omgegaan en jammerlijk gefaald in de afronding. Zodoende bleef Wykels Hallum in de wedstrijd, en hing de gelijkmaker nog altijd in de lucht. Zonder dat Wykels Hallum tot echt grote kansen kwam. In de absolute blessuretijd werd dan toch het duel beslist, Janko Jagersma werkte via een aantal Wykels Hallum benen de bal binnen, dit na een assist van Cornelis Veenema.

Een grote opluchting op de Boskdobbe, want mede door de resultaten op andere velden was deze overwinning zeer welkom. Goed was het vanmiddag lange tijd niet, maar RWF trok uiteindelijk de overwinning en de drie punten over de streep en dat is waar het momenteel om draait.

Volgende week staat er weer een mooie en belangrijke wedstrijd op het programma. In en tegen Twijzel kan RWF zich dan verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden gezien dat ook bij de gastheren de punten broodnodig zijn. Supporters bedankt voor jullie hartstochtelijke aanmoediging en we zien jullie graag weer volgende week in Twijzel! er word dan om 14:30 uur afgetrapt.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma