RWF pakt drie punten in Hallum

10 dec 2023 | RWF 1 Nieuws

Na de fikse nederlaag tegen Kootstertille werd er zaterdagmiddag koers gezet richting Hallum. Met een inmiddels behoorlijk uitgedunde selectie was het voor trainer Jan Mulder enigszins improviseren. In een andere formatie en speelwijze dan gewoonlijk werd er om half drie afgetrapt op het toen nog in prima staat verkerende veld.

RWF pakte vanaf het begin initiatief. Er werd gestreden voor elke meter en er werd bij vlagen ook prima voetbal op de mat gelegd. De openingstreffer viel dan ook al na tien minuten spelen, Wouter Donker snelde op het Wykels doel af en werd in de zestien meter onreglementair naar de grond gehaald. De daaropvolgende penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Xander Wagenaar.

In het vervolg van de eerste helft bleef RWF geconcentreerd spelen en hard werken. Hierdoor konden er nog een aantal kansen gecreëerd worden. In de 30e minuut werd de marge verdubbeld, Mika Jansma speelde Wouter donker knap vrij in de zestien meter, laatstgenoemde omspeelde een Wykels Hallum verdediger en schoot knap raak in de verre hoek. Na een prima eerste helft van RWF werd er met een 0-2 tussenstand de thee opgezocht.

Bij aanvang van de tweede helft begon het steeds harder te regenen, en dat deed de grasmat en het spel van beide ploegen niet goed. In eerste instantie leek er weinig aan de hand voor RWF. Tot aan de 58e minuut, keeper Otmar van der Toorn ging de fout in bij een uittrap. Zijn bal belandde pardoes bij Gwen Dijkstra voor de voeten, hij wist hier wel raad mee en kon vrijstaand binnen schuiven.

De wedstrijd ontwikkelde zich steeds meer naar een glijpartij en beide ploegen vochten stevige duels uit. Het duurde tot de slotfase voordat er weer kansen en doelpunten kwamen. In de 78e minuut ontving Hendrik Link in de zestien meter een ingooi op zijn borst, hij bedacht hem niet en produceerde een prachtige omhaal die voor de keeper kansloos in de kruising verdween.
Een enorme domper voor RWF, dat echter niet genoegen leek te nemen met een punt. In de 80e minuut leek Xander Wagenaar vanaf zo’n 20 meter te scoren, echter werd deze goal om discutabele redenen afgevlagd. Niet lang daarna vroeg Wykels Hallum om een penalty na een botsing tussen de RWF keeper en Wykels Hallum spits. Echter wou de scheidsrechter van dienst hier niets van weten.

In de 89e kreeg RWF dan toch waar het recht op had, het perste er nog een knappe aanval uit. Vanaf de linkerkant werd er een prachtige harde en strakke voorzet gegeven, Mika Jansma stoomde de zestien meter binnen en schoot de bal onhoudbaar binnen. Met nog vijf minuten blessuretijd was het voor RWF nog even tegenhouden, maar in groot gevaar kwam het niet meer. Wel mocht Wykels Hallum nog aanleggen voor een vrije trap op zo’n 25 meter, deze bal ging hard in de muur.

Een grote ontlading was er na het laatste fluitsignaal bij de spelers, staf en supporters. Een belangrijke en verdiende overwinning voor RWF, dat vanmiddag als team de overwinning over de streep trok met hard werken en bij vlagen goed spel. Dit verdiend een groot compliment!

Aanstaande dinsdagavond speelt RWF 1 een oefenwedstrijd thuis tegen v.v. Drogeham 1. Om 20:00 uur trappen we af op het kunstgrasveld.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma