RWF recht zijn rug tegen Oostergo

apr 17, 2022 | RWF 1 Nieuws

Na 2 tegenvallende wedstrijden tegen Ternaard en Harkema Opeinde kwamen de mannen uit Ee langs. De spanning in de competitie is inmiddels weer helemaal terug omdat RWF punten heeft laten liggen in de laatste wedstrijden en hierdoor op doelsaldo 2de staan. De opdracht was om een hoog baltempo te hebben en de bal veel van kant naar kant te verplaatsen.

De wedstrijd begon knallend nadat Hielke van der Meulen met een heerlijke knal de keeper van Oostergo deed vissen. Een afvallende bal uit de corner kon in 1x op de pantoffel worden genomen en eindigde zo in de rechterhoek. 10 minuten later werd de bal vanaf de zijkant voorgegeven, deze belandde op de hand van een verdediger van Oostergo, penalty. Na een zwakke eerste poging, mocht de penalty opnieuw worden genomen en dit keer wel benut door Xander Wagenaar. RWF probeerde hierna de druk erop te houden en er werden genoeg (halve) kansen gecreëerd. In de 40 minuut prikte aanvoerder Jan-Sikko Venema als een echte spits de bal bij de eerste paal binnen, 3-0.

In de rust werd door Jan Haan aangegeven het baltempo om te voeren en opzoek te gaan naar doelpunten. Het begin van de 2de helft was slordig en zoeken, maar toen kwam de bal op de zijkant van het veld bij Abe Spinder, hij kapte net als Arjen Robben in zijn goede dagen naar binnen en plaatse de bal in de verre hoek. In de 70ste minuut kwam de bal na een mooie aanval voor de voeten van Jarno Haisma die hem makkelijk kon binnen schieten, 5-0. Na een aantal wissels van de staf kwam er nieuw energie in het veld en liet Wieger Bosma van zich horen na een knap schot vanaf 20 meter. Het slotakkoord kwam van Jacob Venema die zorgde na een slimme goal voor de eindstand van 7-0.

Op een heerlijke zonnige voetbalmiddag hebben de mannen uit Frieschepalen het publiek laten genieten met een paar mooie goals en aanvallen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Birdaard op het programma, waar alle support welkom is aangezien het daar kan spoken. Hopelijk zien we jullie daar.

RWF gaat nooit verloren, knoop dat in uw oren.

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma