RWF slaat grote slag met winst op Glimmen

21 mei 2023 | RWF 1 Nieuws

Een zinderend einde van de competitie, RWF mocht op deze zaterdagmiddag Glimmen ontvangen. Voor de thuisclub grote belangen want het wil kampioen worden. Ook Glimmen moet de broodnodige punten pakken, het wil graag de nacompetitie ontlopen.

Van enige spanning in de RWF beentjes was deze middag niks te merken. Direct naar het eerste fluitsignaal gingen alle registers open en in de derde minuut was het raak. Daan de Boer zet Jacob Veenema voor de keeper, laatstgenoemde weet in twee pogingen de keeper te passeren. Een zucht van verlichting op de Boskdobbe, want dit was wat men zo graag wou, een vroeg doelpunt. Na de 1-0 ging RWF door en Glimmen had erg veel moeite met het snelle spel. In de zevende minuut leek de 2-0 al op het bord te komen, echter toen de bal reeds in het net lag besloot de grensrechter dat de bal de achterlijn had gepasseerd. RWF liet zich niet van de wijs brengen en ging door met aanvallen. In de 22e minuut werd de score verdubbeld, Daan de Boer schoot de bal vanaf rand zestien meter hard in de kruising, dit na een prachtige RWF aanval.

In het vervolg van de eerste helft nam RWF wat gas terug en dit gaf Glimmen de mogelijkheid om hun vooral defensief wat beter te formeren. Tot aan de rust kwam RWF nog tot twee kansen, een inzet van Wieger Bosma werd knap gered door de Glimmen Goalie en een inzet van de ingevallen Abe Spinder verdween net naast het doel. Glimmen verscheen tussendoor enkele malen voor het RWF doel, maar tot grote kansen leidde dit niet.

In het tweede bedrijf schoot RWF weer uit de startblokken en dit resulteerde in een enkele kansen die helaas geen doel troffen. Glimmen had de zaakjes ook beter voor elkaar waardoor RWF moeizamer tot grote doelkansen kwam. In de 69e minuut mochten de handen toch weer op elkaar, de goed ingevallen Jarno Haisma ronde een mooie RWF aanval af, oog in oog met de keeper bleef hij koel. RWF kreeg hierna de mogelijkheden om een grote score neer te zetten, maar was erg onnauwkeurig in de afronding. Pas in de slotfase viel de 4-0, wederom uit een prachtige RWF aanval werd er gescoord, Daan de Boer trekt vanaf de achterlijn de bal terug op Abe Spinder die uit de draai knap afrond.

De goed leidende scheidsrechter Nieboer floot voor het einde van de wedstrijd. RWF was vanmiddag veel te sterk voor Glimmen en beloonde zichzelf met drie punten. Rond half vijf kwam er nog meer goed nieuws, concurrent Onstwedder Boys verspeelde punten tegen onze streekgenoot Waskemeer. Hierdoor gaat RWF alleen aan kop met twee punten verschil ten opzichte van Onstwedder Boys. Volgende week om half drie kan het gebeuren, bij winst tegen Mussel mag het zich kampioen in de vierde klasse D noemen. Er zal een ware volksverhuizing plaatsvinden van Frieschepalen richting Mussel, om samen te proberen het kampioenschap binnen te halen. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden gezien er voor Mussel ook nog belangen zijn.

Supporters bedankt en tot volgende week in Mussel. Bij winst zal er een enorm feest losbarsten.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma