RWF sluit 2022 af met overwinning

11 dec 2022 | RWF 1 Nieuws

Op zaterdag 10 december stond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. RWF kreeg op de koude zaterdagmiddag NWVV uit Nieuw-Weerdinge op bezoek. Bij een goed resultaat konden de mannen in het roodwit goede zaken doen op de ranglijst. Hiervoor moest eerst wel optimaal gepresteerd worden tegen NWVV.

De eerste minuten van de wedstrijd waren beide teams zoekende waar de ruimtes kwamen om te voetballen. RWF had het meeste balbezit en NWVV stond verdedigend georganiseerd en loerde op de counter. Middels een aantal afstandsschoten was het RWF die de goed spelende keeper van NWVV een aantal keren testte. In de 15e minuut was het Xander Wagenaar die met slimme bal Wieger Bosma in stelling bracht, de inzet vanaf de rand van de zestienmeter verdween voor RWF aan de verkeerde kant van de paal. Bij een aantal verre inworpen en corners moest de verdediging van RWF de fysieke tegenstander van het scoren afhouden. Keeper Otmar van der Toorn zorgde samen met zijn defensie dat hierbij sterk en scherp werd verdedigd. RWF kreeg in minuut 25 een tweetal grote kansen. Een voorzet van Mika Jansma werd terugkopt en aanvoerder Jacob Venema zag de bal op de paal belandden en ook de rebound van Abe Spinder werd door de verdediging van NWVV uit het doel gehouden. Een corner kon door Sietze-Anne van der Velde niet worden omgezet in een doelpunt, hierdoor werd zijn goede spel niet voor de tweede wedstrijd op rij beloond met een doelpunt. NWVV moest na een klein halfuur noodgedwongen wisselen, één van de spitsen werd gewisseld vanwege een blessure. Een tegenvaller voor NWVV, de spitsen moesten in de counter voor het gevaar zorgen. Na een halfuur wist de ploeg uit Frieschepalen op voorsprong te komen, Xander Wagenaar schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in het doel, 1-0 in het voordeel van RWF. In het vervolg van de eerste helft probeerde RWF opzoek te gaan naar 2-0, maar de doelman van NWVV hield met een paar knappe reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. Een aantal minuten voor de rust kwamen de bezoekers met 10 man te spelen. De scheidsrechter zag een elleboogstoot en trok direct rood. Dit zorgde voor zowel ongeloof als frustatie bij de spelers en staf van NWVV. Een groot gedeelte van de spelers en staf hadden de overtreding niet gezien of waren het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Met een ruststand van 1-0 in het voordeel van RWF zochten de teams de kleedkamers op en hadden de supporters de kans om binnen 15 minuten weer enigszins warm te worden.

De tweede helft had RWF veel balbezit tegen de 10 man van NWVV. Door verkeerde keuzes aan de bal rondom de zestienmeter van de tegenstander werden er in de beginfase van de tweede helft geen grote kansen genoteerd. Gedurende de tweede helft werden de ruimtes groter en hierdoor kwamen er kansen voor RWF. De schoten verdwenen aan de verkeerde kant van de paal of de doelman van NWVV wist de pogingen pareren. De wedstrijd kende veel overtredingen en dit betekende meerdere gele kaarten voor beide ploegen. Een gele kaart in minuut 70 zorgde voor meer problemen voor NWVV, het was de tweede gele kaart voor de aanvaller van NWVV en hierdoor moesten de wedstrijd uitgespeeld worden met 9 man. RWF wist het overtal te benutten en dit resulteerde in een aantal doelpunten. De 2-0 kwam van de voet van Daan de Boer. Een lage voorzet van Jarno Haisma werd verlengt door Jacob Venema en Daan de Boer kon de bal bij de tweede paal binnenlopen. In minuut 80 kwam ook de 3-0 op het scorebord. Na een mooie aanval over de linkerkant werd de bal voorgegeven, een overstapje van aanvaller Jarno Haisma zorgde ervoor dat Wieger Bosma de bal in het doel kon schieten. Tegen het einde van de wedstrijd kon ook spits Jacob Venema zijn doelpunt meepakken door een assist van Daan de Boer. De 4-0 was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Waar meerdere wedstrijden in de competitie werden afgelast door de vorst, kon RWF de laatste wedstrijd van het kalenderjaar spelen en een mooi overwinning boeken. Door de overwinning heeft RWF goede zaken gedaan op de ranglijst, de koppositie is op basis van doelsaldo overgenomen. Ondanks het koude weer waren de trouwe supporters wederom aanwezig op sportpark de Boskdobbe om de spelers uit Frieschepalen aan te moedigen. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op 21 januari 2023, RWF speelt dan een thuiswedstrijd tegen SV Mussel.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma