RWF sluit voorbereiding/beker af met winst op Waskemeer

16 sep 2019 | Algemeen Nieuws

Na twee duels tegen 5e klasse ploegen met 6 punten en zeer wisselvallig voetbal als resultaat wisten de mannen van Trainer Jan Haan afgelopen zaterdag de drie punten op het vernieuwde sportpark de Boskdobbe te houden.

Wat zeggen deze uitslagen over het niveau van RWF1 vraagt menig rood/wit supporter zich af, tegen TFS was het spel zeer ondermaats en mocht men van geluk spreken dat er met een 3-2 winst werd afgefloten. De wedstrijd tegen de Sweach herstelde de mannen van Jan Haan zich aardig en werd met 3-0 gewonnen van een ultra defensieve tegenstander. Nu dachten we de eerste echte graadmeter aan het Waskemeer van oud en zeer gewaardeerde RWF trainer Klaas Zandberg tegen te komen echter misten de groenhemden een drietal zeer bepalende spelers waardoor er geen 3e klasse niveau voetbal van Waskemeer zijde op het prachtige veld op de Boskdobbe te zien was. Sterker nog RWF kreeg in het eerste bedrijf alle ruimte om te voetballen en maakte hier maar deels gebruik van. Door een goal van Abe Spinder werd er gerust met 1-0 en na de Thee was het Tygo Roersma die er al gauw na miscommunicatie aan Waskemeer zijde 2-0 van maakte. Uiteindelijk werd het nog 2-1 door een benutte strafschop aan Waskemeer zijde maar daar bleef het dan ook bij. Het is te hopen dat de laatste 30 minuten geen voorbode voor de eerste competitie wedstrijd tegen vv Opende is want het voetbal was toen van beide kanten zeer ondermaats met een 2-1 eindstand als gevolg.

RWF gaat dus door in de Beker, na 3 winstpartijen kunnen we als supporters onmogelijk ontevreden zijn. Net als met de vernieuwde selectie met meerdere jonge talenten die geen onverdienstelijke indruk maken net zoals de van LVV Friesland getransfereerde Mark Jalving die als verbinding speler laat zien een aanwinst voor het middenrif van RWF te zijn. Tel hierbij op dat er inmiddels ook weer concurrentie op de keeperspositie is door de terugkeer van Otmar vd Toorn is en je zou zeggen dat RWF weer om de bovenste plaatsen mee kan doen. Dit was zaterdag na de nodige koude kletsers ook wel te horen echter waakt ondergetekende voor overmoed, want met ploegen als ODV,Opende,WTOC,Dokkum en zo nog enkele stugge Friese ploegen uit de klei is er een sterke competitie geformeerd, waarbij het voor de mannen van Jan Haan de uitdaging is om te blijven voetballen in een competitie waar vele ploegen waarschijnlijk fysiek sterker zullen zijn. Lukt het Jan Haan om zijn ploeg als collectief scherp te houden, en gaat de ploeg er voor de 100 procent voor in zowel de trainingen en wedstrijden dan mogen we daar alle vertrouwen in hebben . Aan de randvoorwaarden en kwaliteit in de selectie kan het niet liggen net zoals we als club zeer content mogen zijn met een trainer van het kaliber Jan Haan. Het is nu aan de ploeg om alles op alles te zetten om weer eens op het bordes te staan, en mannen jullie kunnen het met de neuzen dezelfde kant op en het clublied van RWF als leidraad dan is er inderdaad zoals een befaamd muziekevenement bij de buren zegt: NIKS IS ONMOGELIJK!!

Namens de Red and White stand wensen we iedereen bij RWF een prachtig seizoen toe!

Delen: