RWF stelt wederom teleur!

3 feb 2020 | Algemeen Nieuws

Na het debacle van vorige week week ( 1-1 tegen nr laatst gsvv) kon er in Ee tegen Oostergo revanche worden genomen. Waar door menigeen gehint werd naar een vrije zaterdag bleken de velden bij oostergo prima bespeelbaar en waagde menig rood-wit fan de oversteek vanuit de peallen.

Eenmaal aangekomen ging men op zoek naar een zo beschut mogelijk plekje om aldaar hun roodwitte helden te kunnen aanschouwen.
Om half 3 startte de wedstrijd waarbij tijdens de eerste 20 minuten weinig nieuws te constateren was. Beide ploegen grossierden in balverlies en wisten weinig te creëren . Hierna volgde al snel de eerste kans voor heren van oostergo, een lange bal gedragen door de wind werd opgepikt door een oostergo aanvaller . 1 op 1 met Jacob jan lukte het hem niet om de bal onder jj door te schuiven echter remde deze de bal net genoeg af waarna de bal tot corner verwerkt kon worden. Snel hierna volgde eerste kans voor rwf,uit een vrije trap kreeg dhr boelens de voet net niet tegen de bal in kansrijke positie waardoor deze kans verloren ging. Hierna volgde een periode waarin het bij rwf panisch en zeer ongeorganiseerd oogde. Het was in de 35e minuut de eerste 1 op 1 kans voor de heren van Sjoerd de Boer die na goed terug leggen hoog over het rwf goal geschoten werd. In de 41e minuut komt de volgende 100 procent kans voor Oostergo, na knullig balverlies aan de rechterkant komt uit de theestoof een aanvaller voor jj zijn neus echter in twee instanties weet jj wederom redding te brengen.in de 45 minuut gaat een knap schot vanuit de 2e lijn maar net over de goal van rwf dat snakte naar de rust, echter was dit helaas nog niet het geval gezien er nog de nodige blessuretijd te spelen was. In de 48 minuut is er de volgende 1 op 1 kans voor de aanvallers van Oostergo maar weer weet jj met hulp van een verdediger de bal uit de goal te behouden wat voor rwf betekende dat men zeer tevreden mocht zijn met een 0-0 ruststand.
Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld het was oostergo die de kansen kreeg en rwf wat zn best deed maar waar weinig lukte. In de 50e minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Na goed terugleggen van een vleugelspeler werdt er via een rwf speler raak geschoten 1-0 voor oostergo. In de 52e minuut volgt er een volgende kans voor de mannen uit Ee maar gelukkig verdwijnt deze inzet net naast de goal. Het is in de 60e minuut dat rwf zich weer eens aanvallend laat zien, na knap doorzetten legt Jacob de bal keurig terug op Daan de boer helaas word zijn inzet gered door de keeper. Hierna komt een fase waarin beide ploegen niet gevaarlijk worden tot de 75e minuut, het is de ingevallen Jelmer donker die de bal inbrengt in de 16meter op de eerste inzet heeft de oostergo keeper nog een antwoord maar uit de rebound schiet Daan de Boer de bal tegen de touwen 1-1. Waar menig rood-wit supporter toch nog een beetje hoop kreeg op een (zeer) gestolen overwinning maakte rwf hierop geen aanspraak meer. Het was in de 88e minuut oostergo die de kans op de overwinning kreeg uit de rebound presteerde de lieve oostergo aanvaller het echter om de bal over i.p.v. in de goal te krijgen. Mede hierdoor en doordat oostergo de kwaliteit mist om kansen om te zetten tot goals mochten de heren in de handen knijpen met het puntje wat mee genomen werd ui Ee. Eindstand 1-1.

Conclusie:

2 wedstrijden 2 punten tegen de nummer laatst en voorlaatst van de competitie.
Volgende week weer een nieuwe kans thuis tegen Ternaard, wat zeker hoop bied is dat alle geblesseerde spelers wel aanwezig waren om hun team te supporten. Dit getuigd van een goede teamspirit en dit zullen we nodig hebben om uit deze bellabberde fase in de competitie te komen.

Oant volgende week op sportpark de boskdobbe!

Delen op social media