RWF te laat bij de les in Beilen

30 okt 2022 | RWF 1 Nieuws

Vandaag stond voor RWF de uitwedstrijd tegen Fit Boys op het programma, de vraag was kon RWF aanhaken bij de top van 4D of moet het eerst genoegen nemen met de plek in de middenmoot.

Op het prachtige sportpark in Beilen werd rond de klok van half 3 de wedstrijd in gang gezet door de thuisploeg en die lieten er geen gras over groeien. Vanaf minuut 1 zat de thuisploeg er boven op en RWF liet zich gedurende de eerste helft overal op het veld aftroeven. Dit resulteerde in de 5de min. al in een grote kans, gelukkig voor RWF was keeper Jacob-Jan Weening wel bij de les en wist een vroege openingstreffer te voorkomen. Dit bleek echter uitstel van executie want niet veel later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong, een voorzet vanaf de rechterkant viel bij een vrijstaande speler van Fit Boys die de bal richting de 2de paal schoot, de bal leek voorlangs te rollen maar dat was buiten spits Daniel v/d West gerekend, hij stond vogeltje vrij om het laatste zetje te geven, 1 – 0.

RWF probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar als het rondom het doel van Fit Boys kwam zat de fel en fair spelende thuisploeg er continue tussen om te voorkomen dat RWF echt gevaarlijk kon worden. Het was dan ook geen verrassing dat de 2 – 0 viel nadat er op het middenveld kinderlijk eenvoudig een duel werd verloren en Lars Hilberts iedereen achter zich liet en de bal met buitenkant rechts fantastisch in de kruising schoot.Voor rust kwam RWF niet verder dan een mooie vrije trap van Wouter Donker die knap gekeerd werd en een handvol corners waar geen echte kansen uit voortkwamen.

Na de rust een sterk startend RWF en binnen 2 minuten had de aansluitingstreffer erin moeten liggen, Mika Jansma werd geheel vrijstaand gevonden in het 16-metergebied, helaas had Mika het vizier iets te hoog afgesteld en verdween de bal over het doel. RWF bleef hierna aandringen en de keeper van Fit Boys reageerde goed op schoten van opnieuw Mika Jansma en Daan de Boer. Geheel tegen de verhouding in, maar typerend voor deze wedstrijd werd het in de 60e min nog mooier voor de thuisploeg. Een vrije trap die achterin het strafschopgebied viel werd na geknoei van de RWF-defensie door opnieuw Lars Hilberts in de korte hoek geschoten en bracht daarmee de stand op 3 – 0. Waar menig ploeg het wel prima zou vinden en de score nog verder zou laten oplopen bleef RWF ervoor gaan. Niet veel later werd het ook beloond voor de inzet die er de 2de helft wel was, na een mooie rush over links van Daan de Boer kwam de bal bij Xander Wagenaar die keurig het overzicht behield en de pas ingevallen Jarno Haisma de gelegenheid gaf om de 3 – 1 binnen te tikken. De thuisploeg leek enigszins van slag want vlak daarna ging de bal na een lichte overreding op Jarno Haisma binnen de 16 op de stip. Koud kunstje voor Xander Wagenaar en met nog een kwartier op de klok was de spanning helemaal terug, 3 – 2.  RWF zette daarna vol aan en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, helaas voor de wederom vele meegereisde supporters viel de bal niet nog een keer goed waardoor RWF opnieuw met 0 punten terug naar huis werd gestuurd.

Voor RWF op dit moment even een pas op de plaats. Gezien de 1e helft geheel terecht, op basis van de 2de helft had het team van Jan Haan en Theo Verbeek zeker een punt verdiend. Hopelijk beseffen de mannen uit Frieschepalen zich snel dat een voetbalwedstrijd begint met strijd, inzet en duels aangaan en als dit dan gecombineerd wordt met goed voetbal het uiteindelijk punten op gaat leveren. Te beginnen volgende week, als Haulerwijk op bezoek komt, tot dan!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma