RWF vecht zich naar nog een seizoen derde klasse!

19 mei 2024 | RWF 1 Nieuws

De spanning is al weken om te snijden in de derde klasse B. Een groot aantal ploegen wist tot aan zaterdag nog niet of ze ook volgend seizoen in de derde klasse mochten gaan uitkomen. Voor zowel Twijzel als RWF waren de belangen groot zaterdagmiddag. De gastheren moesten winnen om nacompetitie te ontlopen, RWF daarentegen had aan een overwinning genoeg om zich te verzekeren van handhaving in de derde klasse.

Het was bloedheet op het kunstgras in Twijzel en dit was ook een voorbode op de slijtageslag die deze wedstrijd zou gaan worden. De eerste helft was duidelijk voor Twijzel, de blauwhemden lieten er geen gras over groeien en dwong RWF met opportunistisch en fysiek spel vaak terug op eigen helft. Het was dan ook Twijzel die een aantal keren gevaarlijk voor Rob de Wal verscheen in de openingsfase. Het was echter RWF die de score openbrak deze middag, bij de eerste de beste RWF-aanval hing de bal in de touwen. Vanaf de linkerkant werd de bal het zestienmetergebied ingebracht waar Ralph Wagenaar goed voor zijn man kwam, hij toucheerde de bal met zijn rechtervoet en dit bleek genoeg om de Twijzel defensie te verassen, de bal rolde via de doelpaal binnen.

Na de 0-1 veranderde het spelbeeld niet of nauwelijks, het was vooral Twijzel dat aandrong, het kreeg ook enkele grote kansen. Zo toucheerden ze de paal en werd een kopbal katachtig uit het doel geranseld door keeper Rob de Wal. RWF had aanvallend weinig in te brengen, en had het voor de rust erg lastig. Desondanks ging men pauzeren met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft ontstond er een waar voetbalgevecht, Twijzel deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. RWF koesterde de voorsprong en middels snelle uitvallen probeerden ze de score uit te breiden. De eerste kans was weer voor de gastheren, vanaf de zestien meter ontstond er een vrije schietkans die wederom knap uit de hoek werd gehaald door Rob de Wal. De vermoeidheid speelde beide teams deze middag al snel parten, dit door de hoge intensiteit en de omstandigheden. Daar kwam bij dat de scheidrechter regelmatig handelend moest optreden na overtredingen van beide kanten. In het restant van de tweede helft kreeg RWF de zaakjes weer beter onder controle en gaf het niet veel meer weg, er werd gestreden voor elke meter en de overwinning was heilig. Twijzel drong nog wel aan maar in de slotfase waren de grootste mogelijkheden voor RWF, Jarno Haisma en Hielke van der Meulen zetten de Twijzel goalie aan het werk. De wedstrijd ging naar het einde, RWF speelde de tijd vol en met succes! Een enorme ontlading bij spelers, staf en supporters ontstond er na het laatste fluitsignaal.

Zonder goed voetbal maar met een enorme strijdlust verzekerde RWF zich vanmiddag van directe handhaving in de derde klasse. Een enorm knappe prestatie van de mannen van Jan Mulder en Wietze Cuperus. RWF stond er halverwege de competitie slecht voor en kampte gedurende het gehele seizoen met een flink uitgedunde selectie door de vele blessures. RWF liet de tweede seizoenshelft een geweldige strijdlust zien en dit resulteerde in vele punten. Een puike prestatie van de staf, en de A-selectie van RWF als geheel! En last but zeker not least, de supporters van onze mooie vereniging die ook dit seizoen zich weer van hun beste kant hebben laten zien, zowel op de eigen Boskdobbe als tijdens de uitwedstrijden, geweldig!

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Hardegarijp. Graag tot dan op Sportpark de Boskdobbe in Fryske Peallen!

 

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma