RWF verliest dure punten tegen Twijzel

29 jan 2024 | RWF 1 Nieuws

Afgelopen zaterdag mocht de bal weer gaan rollen voor het echte werk. En gelijk stond er een belangrijk treffen met Twijzel op het programma. Alles was er aan gelegen om vandaag een overwinning te behalen, echter bleken de Twijzelaren een te stugge tegenstander voor de rood- witten.

Wie vanmiddag dacht een mooie pot voetbal voorgeschoteld te krijgen, kwam bedrogen uit. Het treffen tussen beide teams ontaarde in een schouwspel van bedroevend niveau. In de eerste helft waren er voor beide teams weinig kansen te noteren, wel kreeg Twijzel een aantal hoekschoppen te nemen. Een van deze hard indraaiende ballen werd RWF te machtig, deze hoekschop verdween in de 18e minuut hard in de verste kruising. RWF stelde teleur en het eigen spel werd vakkundig ontregeld.

Na rust had RWF veel balbezit maar het liep veelvuldig vast in de defensie van Twijzel. De gasten probeerden middels hun snelheid voorin de wedstrijd te beslissen. Maar ook bij hen werd er slordig omgegaan met de ruimtes die er wel degelijk lagen. In de slotfase drong RWF nog aan, het kreeg enkele kleine mogelijkheden maar door verkeerde keuzes werd het nooit echt gevaarlijk.

In de blessuretijd werd het duel beslist, terwijl zowat alle roodhemden zich voor het Twijzel doel hadden verzameld bracht een counter de 0-2 op het scorebord. De goed leidende scheidsrechter van Duinen hield het verder voor gezien en floot voor het einde van het schouwspel.

RWF komt door deze nederlaag nog dieper in de problemen en moet noodgedwongen naar beneden kijken. Echter is er nog een halve competitie om het een en ander recht te zetten en handhaving te realiseren. Volgende week speelt RWF een uitwedstrijd tegen ONR, de ploeg die in de eerste competitieronde werd verslagen maar inmiddels een indrukwekkende opmars heeft gemaakt in deze klasse.

Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en aanmoedigingen. En via deze weg feliciteren we ook Twijzel met hun overwinning.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma