RWF verliest punten tegen GSVV

27 jan 2020 | Algemeen Nieuws

Afgelopen zaterdag mochten de heren van RWF 1 de wei weer in. Na een aantal prima wedstrijden ik de voorbereiding tegen derde en tweede klassers moest het vanmiddag gebeuren tegen de hekkensluiter van 4b. RWF verslikte zich echter behoorlijk in GSVV.

De openingsfase van de wedstrijd was tegen de verwachtingen in voor de gasten, in de derde minuut voorkwam keeper Jacob Jan Weening nog een doelpunt, door in een 1 op 1 situatie als winnaar uit de strijd te komen. De daarop volgende corner was echter wel raak, de GSVV spits mocht zonder ook maar een klein beetje te worden gehinderd raak koppen.

RWF ging vervolgens in de achtervolging en er ontstond een spelbeeld dat in het verloop van de wedstrijd zou aanhouden. RWF had erg veel balbezit, maar was weinig creatief en pas na een half uur kon er een kans genoteerd worden. GSVV stond veelal op eigen helft en het moet gezegd worden dat ze de ruimtes erg klein wisten te houden en het behoorlijk pittig was om deze muur te slechten.

Vlak voor rust was het dan toch raak, uit een afgeslagen voorzet was het Wieger Bosma die bal diagonaal hard en laag langs de keeper schoot.

Over de tweede helft kunnen we erg kort zijn. RWF wou wel maar kon niet deze middag, enkele grote kansen werden op miraculeuze wijze om zeep geholpen. Tussen het vele balbezit van RWF door kwam GSVV nog een aantal keer met een speldenprik uit een counter, middels hun twee snelle voorhoedespelers. Na nog een groot slotoffensief werd er na 93 minuten afgefloten. Mening RWF supporter droop teleurgesteld af richting de kantine, want niemand had eigenlijks met dit puntverlies rekening gehouden. De tweede plaats op de ranglijst is over genomen door Harkema Opeinde. Volgende week gaat RWF op bezoek in EE, voor een krachtmeting tegen Oostergo. Voor die tijd staan er gelukkig nog twee trainingen op het programma. Genoeg tijd dus om zich eens behoorlijk achter de oren te krabben en een oplossing te vinden voor het probleem wat speelt, het maken van doelpunten. Read Wyt Fryske Peallen, de kop omheech!

Tot volgende week.

Delen op social media