RWF verslaat Opende in streekderby

10 mrt 2024 | RWF 1 Nieuws

Onder prachtige omstandigheden betraden de spelers van RWF en Opende zaterdagmiddag het veld. Het publiek wist massaal de weg naar de Boskdobbe te vinden om deze streekderby te aanschouwen. Goed voetbal kregen ze deze middag niet te zien, maar wel een wedstrijd onder hoge intensiteit en met veel strijdlust.

In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten rommelig. Over en weer waren er enkele kansen te noteren, vaak gecreëerd uit fouten van de tegenstander. Xander Wagenaar mocht in de 20e minuut op de Opende goalie afstomen, laatstgenoemde wist goed redding te brengen. Aan de andere kant werd Opende gevaarlijk met een kopbal en een schuiver die net naast ging. Zo richting het halfuur kreeg RWF meer grip op het spel en wist het een korte periode Opende terug te dringen op eigen helft. Dit resulteerde in een aantal hoekschoppen. Een van deze hoekschoppen belande in de 34e minuut op het hoofd van Jan Sikko Veenema, hij kopte via een Opende been binnen.

Lang kon RWF niet te genieten van de voorsprong. In de 38e minuut werd een afgeslagen bal opnieuw ingebracht, deze werd koppend verlengd. De bal kwam voor de voeten van Siemon Kuperus die koel bleef en de bal onhoudbaar binnen werkte. Met een 1-1 tussenstand werd de thee opgezocht.

In de tweede helft werd het spel er van beide kanten niet beter op. Wel werd er gestreden voor elke meter, en ook kwamen er weer kansen voor beide partijen. Rob de Wal voorkwam met een knappe redding na een afstandsschot een Opende voorsprong. Het antwoord daarop was een volley van Mika Jansma die gekeerd werd. In de 82e was het dan toch raak voor RWF. Mika Jansma slingerde een bal vanaf links prachtig voor, waar Xander Wagenaar vrijstaand beheerst mocht binnen koppen. Een enorme ontlading op de Boskdobbe!

In de slotfase drong Opende nog aan, er werd gewisseld en er kwam nog meer lengte binnen het veld om de gelijkmaker te forceren. Tot grote kansen leidde dit niet meer. RWF kreeg nog de ruimte om de marge uit te breiden maar ging hier slordig mee om. Na 95 minuten voetbal vond de scheidsrechter van dienst het wel mooi geweest, en kon RWF deze belangrijke driepunter gaan vieren.

RWF en Opende maakten er vanmiddag een spannende wedstrijd van, zoals eerder genoemd was er van mooi spel geen sprake. Wel werd er gevochten en gestreden voor elke meter, en over 90 minuten deed RWF dit beter dan Opende, met een terechte overwinning als gevolg. Een mooie opsteker, RWF lijkt stabieler te worden, geeft minder kansen weg en weet inmiddels wat er gevraagd wordt in deze klasse.

Volgende week wacht er een uitdaging, RWF gaat op bezoek bij Lac Frisia. De ploeg die afstevent op het kampioenschap in de derde klasse b. Wellicht kan RWF voor een verassing zorgen.

Supporters bedankt voor jullie steun vanaf de zijkant, mede hierdoor wist RWF de wedstrijd vanmiddag over de streep te trekken!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma